Kiksit: Senni Salminen joutui selättämään loukkaantumiset ja masennuksen palatakseen huipulle — Maajoukkuekolmiloikkaaja saa nyt henkistä apua psykoterapeutilta ja käyttää omia valokuviaan tunnemaailmansa ymmärtämiseen

Senni Salminen nousi tänä syksynä ensimmäistä kertaa yleisurheilun aikuisten maajoukkueryhmään. Entisen junioritähden tie huipulle on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin tasainen. Vielä viime vuonna hänen kantapäänsä ei kestänyt kolmiloikkaa lainkaan.

Santeri Tynkkynen

Senni Salminen nousi tänä syksynä ensimmäistä kertaa yleisurheilun aikuisten maajoukkueeseen.
Senni Salminen nousi tänä syksynä ensimmäistä kertaa yleisurheilun aikuisten maajoukkueeseen.

Jos upotus ei toimi, klikkaa tästä.

Senni Salmisen yleisurheilu-ura alkoi kahdeksanvuotiaana, kun hän muutti perheensä kanssa Helsingistä Simpeleelle.

— Yksi koulukaveri raahasi urheiulkentälle Simpeleen Urheilijoiden harjoituksiin. Siitä se sitten lähti. Sitä ennen olimme pari kertaa käyneet eläintarhan kentällä äitin ja iskän kanssa jotain tekemässä, Salminen muistelee.

Jo vuoden yleisurheilua harrastettuaan Salminen rikkoi 9-vuotiaiden tyttöjen 150 metrin Suomen ennätyksen. Se pysyi voimassa viime vuoteen asti.

Imatralle muuton jälkeen tie vie Imatran Urheilijoihin ja päälajeiksi muodostuivat lopulta pituushyppy ja kolmiloikka. Nuorten arvokisoissa Suomea edustaneella Salmisella on palkintokaapissaan muun muassa kaksi aikuisten SM-pronssia.

Santeri Tynkkynen

Senni Salminen vieraili KIksit-podcastin syyskauden päätösjaksossa. Kuvassa oikealla podcastin juontaja Joonas Tapaninen.
Senni Salminen vieraili KIksit-podcastin syyskauden päätösjaksossa. Kuvassa oikealla podcastin juontaja Joonas Tapaninen.

Toissa keväänä Salminen teki ison rytminmuutoksen. Yhteistyö pitkäaikaisen valmentajan Svetlana Inkisen kanssa päättyi ja uudeksi valmentajaksi tuli Matti Mononen. Miten kolmiloikkaajan ja entisen seiväshyppytähden yhteistyö  sujuu?

Muun muassa tähän kysymykseen vastauksen löydät, kun kuuntelet Uutisvuoksen Kiksit-podcastin. Jaksossa Salminen avautuu myös vaikeista vuosistaan, jolloin loukkaantumiset ja masennus söivät itseluottamuksen loppuun.

Hyppyilon löydyttyä tänä vuonna uudestaan tulosta on alkanut taas tulla. Palkinnoksi Salminen sai syksyllä kutsun aikuisten maajoukkueryhmään. Seuraava tähtäin on 14 metrin ylitys ja paikka Pariisin EM-kisoissa.l