Jaakko Hänninen kelaa päämäärätietoisesti kohti ammattipyöräilijän uraa

Ruokolahtelainen kilpapyöräilijä elää unelmansa toteutumista Ranskassa.

Mathilde Clouard

Jaakko Hänninen (kesk.) osoitti viime kesänä olevansa voittaja-ainesta raskailla ja vaativilla etapeilla.
Jaakko Hänninen (kesk.) osoitti viime kesänä olevansa voittaja-ainesta raskailla ja vaativilla etapeilla.


Kilpapyöräilijä Jaakko Hänninen, 20, on viettänyt raskaan kilpailukauden jälkeen reilun kuukauden kotimaisemissaan Ruokolahdella leväten ja uuteen kauteen valmistautuen.

Ensi vuonna Hännistä odottaa aiempaa kovempi haaste kilpapyöräilijänä Ranskassa.

Päättyvän vuoden aikana Hänninen ajoi ranskalaisessa kakkosliigan joukkueessa AC Bisontinessa. Jatkossa edustusasun tarjoaa Team Probikeshop Saint-Étienne Loire.

Hänninen on tänä vuonna keskittynyt vain ja ainoastaan kilpapyöräilyyn ja sen vaateisiin ja vähintään pyöräilyssä tarvittavan ranskan opetteluun. Hänninen myöntää, että helmikuusta alkanut kilpailukausi oli rankka, mutta samalla hyvin opettava ja palkitseva jakso.

Ranskasta paluunsa jälkeen Hänninen osallistui MM-kisoihin, kävi lepotauollaan välipalana näyttämänsä tasonsa cyklocrossin SM-kisassa.

Nyt menossa on peruskuntokausi ja 14 päivän leiri ennen joulua Espanjan Mallorcalla. Ensi vuoden alussa edessä on vielä uusi 10 päivän leiri manner-Espanjassa ja Ranskaan Saint-Étienneen Hänninen lähtee tammi-helmikuun vaihteessa.

— Ovat jo kyselleet, milloin pääsisin tulemaan.


Jäseneksi astetta
kovempaan tiimiinAC Bisontine on Ranskassa amatöörien kakkoskategorian tiimi, jossa oli Hännisen lisäksi myös muita ulkomaalaisia ajajia. Saint-Étiennessä Hänninen on ainoa ei-ranskalainen ajaja.
— Tämänkin vuoksi pitää ranskaa vielä hioa reippaasti, jotta tulee juttuun myös muiden ajajien kanssa.
Saint-Étienne on asetta kovempi tiimi, ykköskategoriaa.
— Kuskien määrä on suurin piiretein yhtä suuri kuin Bisontinessa oli. Taso on varmasti kovempi. Pääsy joukkueeseen on vaikeampaa.
Ykköskategoria tuo helpotusta aivan perusasioihin.
— Rahoitus ja muu tuki on parempi kuin oli tänä vuonna. Saan kaluston tiimiltä. Tavallaan tämä on taas askel lähemmäksi ammattilaisuutta.

Uusimmat uutiset