Uusi urheilutalo nousee Ukonniemeen mahdollisesti vuonna 2023-2024 – Urheilutaloa ja uimahallia ei enää viedä eteenpäin samassa paketissa

Lassi Nurmen mukaan uuden urheilutalon hinta tarkentuu, kun saadaan selville lähteekö yksityisiä toimijoita mukaan hankkeeseen. Vanhan urheilun peruskorjauksen hintalappu on 12,3 miljoonaa euroa.

Imatran urheilutalon peruskorjauksen hintalappu on 12,3 miljoonaa euroa. Uusi urheilutalo valmistuu Ukonniemeen mahdodollisesti jo vuonna 2023.
Imatran urheilutalon peruskorjauksen hintalappu on 12,3 miljoonaa euroa. Uusi urheilutalo valmistuu Ukonniemeen mahdodollisesti jo vuonna 2023.

Imatran uusi, puurakenteinen ja hiilineutraali urheilutalo valmistuu Ukonniemeen vuosina 2023–2024. Siihen asti urheilutaloa pidetään Mansikkalassa käyttökunnossa.

– Vanhaa urheilutaloa korjataan ja huolletaan tarpeen mukaan. Uusi urheilutalo saadaan paremmin vastaamaan Imatralla aktiivisesti toimivien lajien tarpeita ja se on kustannustehokkaampi ratkaisu , Mitran toimitusjohtaja Lassi Nurmi sanoo.

Yksityisiä toimijoita houkutellaan mukaan

Uudesta, jäähallin viereen nousevat urheilutalosta on tehty selvitystä ympäristöministeriön 60 000 euron tukirahoituksella. Selvitys valmistuu maaliskuussa.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina urheilutalohankkeen jatkorahoitustae. Nurmen mukaan rahoituksella on tarkoitus saada urheilutalon hankesuunnitelma käyntiin.

Sitä varten Imatran toimitilat Oy esittää, että Imatra hakisi ympäristöministeriöltä rahoitusta, jota on maksimissaan saatavilla 150 000 euroa. Se kattaisi kattaa 70 prosenttia projektin rahoituksesta. Hankesuunnitelman kokonaishinta on siis noin 210 000 euroa.

Hankesuunnitelmassa selvitetään mitä kaikki tiloja ja toimintoja taloon tulee. Kun hankesuunnitelma saadaan valmiiksi, tehdään rahoitussuunnitelma ja investointipäätös. Rakentaminen voi alkaa sen jälkeen.

Jos hanke etenee aikataulussa, urheilutalon rakentaminen jäähallin kupeeseen voisi alkaa mahdollisesti ensi vuonna. Rakentaminen kestää Nurmen arvion mukaan 18–20 kuukautta eli uusi urheilutalo voi olla valmis vuosina 2023–2024.

Urheilutalon kustannusarvio tarkentuu Nurmen mukaan hankesuunnitelman etenemisen myötä.

– Se riippuu siitä, minkä verran hankkeeseen saadaan mukaan yksityisiä toimijoita. Se alentaa kaupungin kustannuksia.

Uimahalliprojekti urheilutalon jälkeen

Urheilutalon ja uimahallin tulevaisuus kuumensivat Imatralla tunteita vuosi sitten. Vääntöä käytiin siitä, voiko rakennukset peruskorjata vai tarvitaanko uudet hallit.

Kuuma aihe oli myös sijoituspaikka. Uuden uimahallin rakentamista Ukonniemeen suunniteltiin ja samalla kerättiin adressia uimahallin Mansikkalassa säilymisen puolesta.

Nyt hallinhankkeet on eriytetty. Urheilutalolle on katsottu paikka Ukonniemestä, uimahallin paikasta ei ole päätöstä tehty.

– Urheilutalo ja uimahalli eivät etene samassa paketissa. Uuden urheilutalon saaminen on nähty kiireellisemmäksi. Uimahalli tulee sitten myöhemmin, Lassi Nurmi sanoo.

Urheilutalon peruskorjauksen hinta olisi 12,3 miljoonaa

Vuonna 1982 Mansikkalaan valmistuneessa urheilutalossa todettiin viime vuonna sisäilmaongelmia sekä rakennusvirheitä.

Nämä havainnot nostavat rakennuksen peruskorjausarvon hinnaksi 12,3 miljoonaa euroa.

Luetuimmat