Nyt se varmistui: Frans Tuohimaa lähtee SaiPasta HIFK:n maalille

Tuohimaan lähdettyä SaiPan maalivahtikaksikko ensi kaudella on Niclas Westerholm ja Karolus Kaarlehto.

Kai Skyttä

Frans Tuohimaa siirtyy Standertskjöldinkadun vierestä Nordenskiöldinkadulle.
Frans Tuohimaa siirtyy Standertskjöldinkadun vierestä Nordenskiöldinkadulle.

SaiPan maalia kolmen kauden ajan vartioinut Frans Tuohimaa, 27, jatkaa uraansa odotetusti Helsingin IFK:ssa. Tuohimaa palaa kasvattajaseuraansa kevääseen 2021 ulottuvalla sopimuksella.

HIFK julkaisi tiistaina yhteensä kahdeksan pelaajasopimusta, joiden joukossa on kovia nimiä.

Tuohimaan lisäksi joukkueeseen liittyvät hyökkääjät Teemu Turunen (HPK), Otto Paajanen (HPK), Jere Sallinen (Örebro), Jesse Saarinen (Pelicans) ja Sebastian Dyk (Södertälje) sekä puolustajat Mikko Kousa (Pelicans) ja Rony Ahonen (Lukko).

Tuohimaan lähdettyä SaiPan maalivahtikaksikko ensi kaudella on Niclas Westerholm ja Karolus Kaarlehto, ellei Westerholmin NHL-seura Nashville Predatorsilla ole muita suunnitelmia hänen varalleen.

Karhu-Kissojen kasvatti Westerholm on kahden viime kauden aikana pelannut 19 Liigan runkosarjan ottelussa SaiPan maalilla. Lisäksi hän on tehnyt muutamia lainakeikkoja Imatran Ketterän ja Heinolan Peliittojen Mestis-joukkueisiin.

Turkulaistaustainen Kaarlehto puolestaan pelasi menneen kauden lainalla Ketterässä. Kaarlehto kuului Mestiksen ehdottomiin kärkivahteihin ja torjui Ketterän keväällä sarjan mestariksi.

Luetuimmat