Body fitnessin tuore Suomen mestari Minna Tanttu aloitti jo valmistautumisen loppukuussa käytäviin MM-kisoihin — "Finaalipaikasta lähdetään taistelemaan"

Tanttu voitti uransa toisen body fitnessin Suomen mestaruuden viime viikonloppuna.

Minna Tantun kotialbumi

Body fitnessin alle 163-senttisten SM-mitalikolmikon muodostivat vasemmalta Elina Niemelä (hopeaa), Minna Tanttu (kultaa) ja Anu Koski (pronssia).
Body fitnessin alle 163-senttisten SM-mitalikolmikon muodostivat vasemmalta Elina Niemelä (hopeaa), Minna Tanttu (kultaa) ja Anu Koski (pronssia).

Imatralainen Minna Tanttu on nyt kaksinkertainen body fitnessin Suomen mestari. Tanttu voitti viime sunnuntaina Nordic Fitness Expossa SM-kultaa alle 163-senttisten sarjassa.

Mestaruus oli Tantulle yleisessä sarjassa uran toinen, sillä hän oli ykkönen myös vuonna 2016. Paluu mestariksi tapahtui tiukan kisan jälkeen, sillä voitto irtosi pisteen erolla hopeaa saaneeseen Elina Niemelään.

— Line upissa oli 20 naista, eli tosi paljon kisaajia. Kilpailu oli myös vuosiin kovatasoisin. Tämä oli ihan voitettu voitto, Tanttu iloitsee.

Kilpailun aluksi järjestettiin eliminaatiokierros, josta 15 parasta kisaajaa etenivät tuomariäänillä semifinaaleihin. Finaalissa mittelivät semifinaalin kuusi parasta.
Tuomarit vertailevat kilpailijoita body fitnessissä käyttäen kriteereinä muun muassa kehon tasapainoisuutta ja muotoa, kehon kokonaisvaikutelmaa, lihasten symmetrisyyttä ja kilpailijoiden esiintymistä.

— Kilpailijoiden taso on viime vuosina noussut, eli kilpailijoiden fysiikka on laadukkaampaa ja esiintymiseen panostetaan selkeästi enemmän, Tanttu kuvailee.

Kisoihin valmistautuminen onnistui

Tantun menestyksen taustalla oli onnistunut valmistautuminen, jossa yhteistyö valmentaja Matti Halosen kanssa on ollut avainasemassa. Amatööritasolla ei kisata rahapalkinnoista, joten myös sponsoreiden tuki on ollut elintärkeää.

— Valmistautuminen sujui hyvin. Dieetti oli kivuton, eikä minusta edes tuntunut siltä, että olisin ollut dieetillä, Tanttu kertoo.

Tantulla alkoi sunnuntain jälkeen välittömästi valmistautuminen seuraavaan isoon kisakoitokseen. Suomen mestaruuden myötä hän pääsee edustamaan Suomea lajin MM-kisoihin, jotka järjestetään Puolassa jo lokakuun viimeisellä viikolla.

— Kisadieetti jatkui suoraan maanantaina. Edessä on nyt pari kovaa treeniviikkoa, Tanttu sanoo.

Tantun tavoite on sijoittua MM-kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon, jonne hän ylsi myös kaksi vuotta sitten. Silloinkin kisat käytiin Puolassa.

— Kaikki muu on siinä vaiheessa jo plussaa, kun pääsee kokemaan maailman huipputason. Mutta finaalipaikasta lähdetään kuitenkin taistelemaan, Tanttu linjaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset