Kikka-88:n joukkueilla on takana pelien täyteinen viikko – Ykkösdivarin välierissä Lauritsalan pojat vei voiton lukemin 9–8

Kikka-88 ja LaPo kohtaavat seuraavan kerran 15. maaliskuuta Holiday Club Saimaalla.

Harri Kuronen

Ykkösdivarissa pelattiin runkosarja päätökseen ja aloitettiin välierät. Kakkosdivarissa ohjelmassa oli puolivälierät. Arkistokuva.
Ykkösdivarissa pelattiin runkosarja päätökseen ja aloitettiin välierät. Kakkosdivarissa ohjelmassa oli puolivälierät. Arkistokuva.

Viime viikko oli pelien täyteinen imatralaisille RB Kikka-88:n kaukalopallojoukkueille. 1. divarissa pelattiin runkosarja päätökseen ja aloitettiin välierät. 2. divarissa ohjelmassa oli puolivälierät.

Keskiviikkona 4. maaliskuuta Lappeenrannassa pelatuissa 2. divarin puolivälierissä Liry vei voiton lukemin 7–3 (4–3) voitot 2–0.

Toiseen puolivälierään Kikka-88 sai loistavan startin, ja peliä johdettiin vartin jälkeen 3–1. Liry kuitenkin sai oman pelinsä rullaamaan, minkä johdosta se tuli rinnalle ja ohi vielä ennen erätaukoa. Kotijoukkue oli selkeästi paremmalla liikkeellä pelissä, eivätkä imatralaiset pystyneet vastaamaan heidän pelinopeuteensa kuin ajoittain. Kausi tuli päätökseen suoraan kahdessa ottelussa.

Perjantaina 6. maaliskuuta käytiin 1. divarin runkosarjan päätös Holiday Club Saimaalla. RB Kikka-88 kohtasi Down Underin, ja pelin päätöslukemiksi tuli 5–5 (1–3).

Kikka-88 tiedotteessa todetaan, että runkosarjan päätösottelussa kummallakaan joukkueella ei ollut mitään panosta: Parasta antia pelissä oli armeijan palveluksessa vielä joitain päiviä olevan Juuso Vesalan hattutemppu. Vastustaja sai ottelusta kauden avauspisteen.

Sunnuntaina 8. maaliskuuta käynnistyivät 1. divarin välierät, kun Kikka-88 kohtasi Lauritsalan pojat. Ottelu päättyi lukemiin 9–8 (4–6) LaPon hyväksi.

Kikka 88:n puheenjohtaja Toni Silmäri kertoo tiedotteessa, että lähtökohdat peliin olivat haastavat, koska otteluun jouduttiin lähtemään kapealla kokoonpanolla.

– Vastustajan tiedettiin olevan sarjan kenties paras joukkue, joten taktiikkaa hiottiin kopissa ennen ottelua siihen sopivaksi. Ottelun alku oli lähes katastrofaalinen, kun neljännellä minuutilla LaPo johti 3–0. Tästä kuitenkin saatiin kasattua rivit nopeasti ja päästiin peliin mukaan parilla nopealla maalilla. Meidän taktiikka toimikin todella hyvin ja erätauolle pääsimme 6–4 johtoasemasta. Toisessa erässä oli havaittavissa selkeää väsymistä meidän pelaajilla, ja ottelun painopiste siirtyi meidän päätyyn. LaPo tulikin rinnalle ja viimeisellä minuutilla hieman kyseenalaisesti myös ohi. Voittomaalia edelsi selkeä LaPon rike, joka jäi tällä kertaa viheltämättä ja jonka jälkeen LaPo teki heti voittomaalinsa. Lopussa haettiin tasoitusta ilman maalivahtia, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran 15. maaliskuuta Holiday Club Saimaalla. Finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Luetuimmat

Kommentoidut