Imatran Urheilijoiden Senni Salminen huippuvireessä Jyväskylän GP-kisoissa: Voitti kolmiloikan uudella ennätyksellään

Elena Liseytseva

Senni Salminen on kuulunut kolmiloikan Suomen huippuihin jo vuosia. Arkistokuva.
Senni Salminen on kuulunut kolmiloikan Suomen huippuihin jo vuosia. Arkistokuva.

Imatran Urheilijoiden Senni Salminen todisti palanneensa vaikeuksistaan elämänsä kuntoon yleisurheilun GP-kisassa Jyväskylässä keskiviikkona.

Salminen nousi kolmiloikkapaikan hahmoksi hurjalla tuloksella 13,50. Tuulimittarin lukema oli 2,1 metriä sekunnissa, eli tulos ei ollut tilastokelpoinen.

Toisella kierroksella Salminen teki kuitenkin sallituissa oloissa uudeksi ennätyksekseen 13,29, jolla vanha parani 11 senttiä.

Loikkakisa oli Salmiselle, 23, ulkoradoilla vasta toinen sitten elokuun 2017. Hän on lajin kolminkertainen SM-pronssimitalisti.

Myös Simo Lipsanen paransi ennätystään

Myös Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen avasi pituushyppykesänsä uudella ulkorataennätyksellään 765, joka syntyi liki puolitoista metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen. Loikkamestarin lajin halliennätys on peräti 776.

Lipsanen hävisi kisan voittaneelle Roni Ollikaiselle vain kolme senttiä. Kolmas oli Senni Salmisen kaksosveli Kalle Salminen tuloksella 763.

LUM:n Emma Hietaranta, 16, juoksi elämänsä ensimmäisessä 3 000 estekisassa ajan 11.06,47 ja oli kuudes. Hän nousi heti lajin 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilaston kahdeksanneksi Suomessa. Ikäluokan SE on Alisa Vainion 10.15,22. Molempia valmentaa Jarmo Viskari.

AOP/Vesa Pöppönen

Simo Lipsanen onnistui Jyväskylässä pituushypyssä, joka on ollut hänelle selvä kakkoslaji kolmiloikan varjossa.
Simo Lipsanen onnistui Jyväskylässä pituushypyssä, joka on ollut hänelle selvä kakkoslaji kolmiloikan varjossa.

Toukokuun lopussa 21 vuotta täyttänyt LUM:n Samu Heikkonen juoksi 5 000 metrillä ajan 15.20,23 ja paransi ennätystään 21 sekuntia.

Savitaipaleen Urheilijoiden Jesse Huttunen oli korkeudessa neljäs tuloksella 205.