Imatran Voima hakee uutta päävalmentajaa täyttämään Toni Soikkelin jättämät saappaat — Jasu Lind ja Miro Veijalainen lähtevät NST Lappeenrannan riveihin

Soikkeli valmensi Voimaa kolmella edellisellä kaudella.

Tenho Tiilikainen.

Toni Soikkeli keskittyy jatkossa Voiman naisten valmentamiseen. Arkistokuva.
Toni Soikkeli keskittyy jatkossa Voiman naisten valmentamiseen. Arkistokuva.

Imatran Voiman miesten edustusjoukkueen päävalmentaja vaihtuu. Kolme edellistä kautta joukkuetta luotsannut Toni Soikkeli jättää työkiireiden takia miesten joukkueen, mutta jatkaa edelleen Voiman naisten valmentajana.

Voiman joukkueenjohtaja Anu Saarinen kertoo, että uutta päävalmentajaa ei ole vielä löytynyt. Neuvotteluja on kuitenkin käyty.

— Neuvottelut on kesken yhteen suuntaan, mutta vihreää valoa ei sieltä ole vielä näytetty, koska hänellä työkuviot ovat vielä avoinna, Saarinen sanoo.

Joukkue pysyy pääosin samana. Omista junioreista Miro Veijalainen ja Jasu Lind suuntaavat NST Lappeenrannan riveihin, kakkosmaalivahti Iiro Liski vaihtaa puolestaan paikallisvastustaja Troopersin riveihin.

Lind oli viime runkosarjakaudella Voiman paras maalintekijä 26 osumallaan. Veijalainen teki runkosarjassa 35 tehopistettä ja sijoittui joukkueen sisäisessä pistepörssissä kolmanneksi.

Saarisen mukaan Soikkelin merkitys Voimalle on ollut iso. Viime kaudella imatralaisjoukkue lähti pudotuspeleihin 2. divisioonan kaakkoislohkon kakkossijalta. Kausi päättyi vasta lohkofinaaleissa lappeenrantalaista PoNoVoa vastaan.

— Onhan Tonilla ollut iso rooli siinä, että Voimaa on viety näiden kolmen kauden aikana voimakkaasti eteenpäin. Hänen kauttaan on saatu vanhoja konkareitakin mukaan. Toivottavasti tilalle saadaan nyt yhtä pätevä uusi valmentaja, että homma jatkuisi samaan malliin.

Luetuimmat