Superpesiksen kausi avataan ensi keväänä jälleen Fuengirolassa: IPV ei pelaa tälläkään kertaa, mutta osallistuu tiiviisti järjestelyihin — Jani Valkeapää kertoo, miksi

IPV:llä on pitkä kokemus tapahtuman järjestämisestä, jonka se myös alun perin ideoi. Niinpä IPV myy nyt osaamistaan muille. ”Jokainen euro on tervetullut,” Jani Valkeapää sanoo.

Lauri Heino

IPV hävisi Vimpelille vuoden 2018 huhtikuussa Fuengirolassa pelatussa Superpesiksen kauden avausottelussa 0-2. Kuvassa IPVn Ville Liukku (vas) ja Konsta Kurikka.
IPV hävisi Vimpelille vuoden 2018 huhtikuussa Fuengirolassa pelatussa Superpesiksen kauden avausottelussa 0-2. Kuvassa IPVn Ville Liukku (vas) ja Konsta Kurikka.

Superpesiksen kausi avataan jo neljättä kertaa peräkkäin Espanjan Fuengirolassa keväällä 2020. Avaustapahtuma pitää sisällään niin naisten kun miesten ottelut.

Miesten ottelussa kohtaavat Vimpelin Veto ja Kouvolan Pallonlyöjät, jotka tällä hetkellä taistelevat keskenään tämän kauden pronssimitalista.

Naisten joukkueet sekä tarkat ajankohdat julkaistaan syyskuun aikana.

IPV ei pelaa

IPV:tä ei Fuengirolassa siis nähdä. Siitä huolimatta IPV järjestää myös ensi vuonna tapahtuman Superpesiksen ja osallistuvien seurojen rinnalla. Miksi?

Kysymykseen vastaa Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

— Myöhän ollaan oltu järjestämässä tapahtumaa alusta saakka eli ensimmäisestä kerrasta asti. Se on vähän kuin meidän juttu. Vaikka myö ei itse pelata, myö hoidetaan järjestelyt, Valkeapää aloittaa.

Tottakai asiassa on myös ”taloudellinen kulma”, Valkeapää jatkaa. Hyvän hyvyyttään IPV ei ole siis liikkeellä.

— Meidän osaamisella, verkostoilla ja organisaatiolla, joka on rakennettu ja rakentunut tämän projektin tiimoilta, on arvo tämän tapahtuman järjestelyissä. Hoidamme järjestelypuolen, ja saamme siitä oman siivun, Valkeapää kuvailee.

Onko IPV:n saama siivu merkittävä? Jokainen euro on tervetullut, Valkeapää vastaa naurahtaen. Motivaatiota lisää se, että osa IPV:n saamasta korvauksesta on sidoksissa yleisömäärään eli tapahtuman onnistumiseen.

— Tottakai toiminnan pitää olla taloudellisesti järkevää, mutta on tietyllä tavalla muitakin arvoja. Verkostot ja kontaktit mitä sieltä saadaan, edesauttavat kaikkien tekemistä. Näemme että siinä kannattaa olla mukana.

Olisiko 2021 IPV:n vuoro?

Ensimmäisen kerran Superpesiksen kausi avattiin Fuengirolassa vuonna 2017. Tuolloin avaustapahtumassa pelasivat vain miehet ja joukkueina olivat Sotkamon Jymy sekä IPV. Katsojia oli 2 716.

BAS UNITED

Jani Valkeapää Fuengirolan kentällä vuonna 2017.
Jani Valkeapää Fuengirolan kentällä vuonna 2017.

Vuonna 2018 mukaan tulivat naiset. Lappeenrannan Pesä Ysien ja Lapuan Virkiän kohtaamista seurasi 2 089 katsojaa. Miehistä mukana olivat IPV ja Vimpelin Veto. Katsojia oli 2 914, mikä on tähänastinen ennätys.

Tänä vuonna katsojamäärät notkahtivat. Seinäjoen JymyJussien ja Joensuun Mailan ottelu keräsi Fuengirolaan 2 278 katsojaa. Naisten ottelu Manse PP — Rauman Fera sai vain 1 256 katsojaa.

Valkeapään mukaan IPV:n fanit Imatralla ja muualla ovat olleet aktiivisesti liikkeellä aiempina vuosina. Hän ei vetäisi kuitenkaan yhtäläisyysmerkkiä yleisömäärän vähenemisen ja IPV:n poisjäännin välille.

— Vuodet ovat erilaisia. Imatraltahan ja ympäri Suomea on lähtenyt tosi hyvin meidän faneja liikkeelle. Vetoa on ollut sinne, ja tulevaisuudessa tullaan varmasti siellä pelaamaan. Pitää vähän kierrättää joukkueita.

Milloin on IPV vuoro pelata taas Fuengirolassa?

— Vuoden 2021 tapahtuman joukkueita ei ole millään tavalla hahmoteltu. Aina myö ollaan se vaihtoehto, Valkeapää sanoo.

Luetuimmat

Kommentoidut