Ketterä voitti Suomen cupin mestaruuden toisen kerran peräkkäin — SaPKo kaatui finaalissa maalein 4—1

Ketterä otti toisen peräkkäisen Suomen cupin mestaruuden perjantaina, kun se voitti Helsingissä Hartwall-areenalla SaPKon maalein 4—1 (1—0, 2—1, 1—0).

Soila Puurtinen

SaPKon Roope Urpolahti joutui antautumaan avauserässä kertaalleen, kun Valtteri Niemi viimeisteli ottelun avausmaalin.
SaPKon Roope Urpolahti joutui antautumaan avauserässä kertaalleen, kun Valtteri Niemi viimeisteli ottelun avausmaalin.

Imatran Ketterä juhlii jälleen Suomen cupin mestaruutta. Ketterä otti toisen peräkkäisen Suomen cupin mestaruuden perjantaina, kun se voitti Helsingissä Hartwall-areenalla SaPKon maalein 4—1 (1—0, 2—1, 1—0).

Ketterän sankareina finaalissa häärivät tehopisteet 1+1 keränneet Valtteri Niemi, Joel Olkkonen sekä Roope Mäkitalo. Yksi voiton kulmakivistä oli Ketterän tiivis puolustus viimeisenä lukkonaan tolppien välissä vahvasti torjunut Santeri Lipiäinen (28 torjuntaa).

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen korosti finaalin jälkeen, että Suomen cupin voitto on jälleen iso asia Ketterälle.

— Tämä oli toinen kauden päätavoitteista ja se on nyt saavutettu. Toinen on sitten vielä jäljellä, Lehtonen iloitsi ottelun jälkimainingeissa.

Finaali Hartwall-areenan kirkkaissa valoissa starttasi varovasti ja tunnustellen, mutta erän vanhetessa molemmat joukkueet saivat juonen päästä kiinni, ja vauhti pelissä lisääntyi.

Avauserässä Ketterän puolustus oli ajoittain ongelmissa SaPKon korkean karvauksen ja aktiivisen taklauspelin kanssa. Se ei menoa kuitenkaan haitannut, vaan ajassa 11:45 Ketterän Valtteri Niemi avasi ottelun maalihanat. Vahvan esityön maaliin teki kiekon hyökkäyspäässä riistänyt Aku Kestilä.

— Alussa oli vähän tahmeaa meillä. Kiekollinen peli oli vähän huolimatonta, pikkuisen pomppi ja poltteli kiekot avauserässä, Lehtonen kertasi ensimmäisen erän tapahtumia.

Soila Puurtinen

Ketterän kannattajat pääsivät tuulettamaan Hartwall-areenalla useaan otteeseen.
Ketterän kannattajat pääsivät tuulettamaan Hartwall-areenalla useaan otteeseen.

Ketterä hallitsi toista erää

Toisessa erässä savonlinnalaiset onnistuivat iskemään pelin tasoihin, kun vastahyökkäyksen päätteeksi SaPKo-hyökkääjän Tatu Vihavaisen tarkka rannelaukaus painui ohi Ketterä-maalivahdin Santeri Lipiäisen.

Tasoitusmaalin jälkeen hallinta siirtyi kuitenkin entistä vahvemmin Ketterälle. Tasoituksesta ehti kulua ainoastaan 52 sekuntia, kun Roope Mäkitalo täräytti Ketterän jälleen ottelussa johtoon.

Erän loppupuolella Ketterä paineli jo kahden maalin karkumatkalle, kun Arttu Rämö ohjasi ylivoimalla maalinedustalta Joel Olkkosen napakan viivalaukauksen ohi SaPKo-maalivahdin Roope Urpolahden.

— Toisessa erässä kone lähti meillä käyntiin, ja saatiin siihen hyviä maaleja, Lehtonen kertasi ottelun toista erää.

Ketterällä oli maalien lisäksi toisessa erässä tukku muitakin huippupaikkoja, kuten Sebastian Sjöholmin sekä Jaakko Lantan läpiajot.

Toisessa erässä tunnetaso jäällä oli selkeästi normaalia runkosarjapeliä korkeammalla. Vihellyksen jälkeisiä maalineduskahakoita nähtiin useita, ja taklauksiakin keskimääräistä Mestis-ottelua selvästi enemmän.

Soila Puurtinen

Tämä Jaakko Lantan läpiajo ei päättynyt maaliin, mutta se tuskin haittasi siinä vaiheessa, kun päätössummeri soi ja Ketterä oli Suomen cupin voittaja.
Tämä Jaakko Lantan läpiajo ei päättynyt maaliin, mutta se tuskin haittasi siinä vaiheessa, kun päätössummeri soi ja Ketterä oli Suomen cupin voittaja.

Viimeinen naula arkkuun

Päätöserää Hartwall-areenalla ehdittiin pelata ainoastaan vajaat kaksi minuuttia, kun Joel Olkkonen iski viimeisen naulan SaPKon arkkuun laukomalla kiekon siniviivalta SaPKon reppuun.

SaPKolle tarjoutui päätöserässä vielä mahdollisuus nousta mukaan otteluun, kun Ketterä kulutti jäähypenkkiä useampaan otteeseen. Ketterän alivoiman taisteluilme oli kuitenkin kohdallaan, eikä SaPKo saanut missään vaiheessa todellista kirivaihdetta silmään.

Päätösvihellyksen jälkeen Ketterän kapteeni Jarno Lippojoki nosti cup-pokaalin ilmaan, ja juhlat olivat valmiit alkamaan.

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen jakoi kehuja Hartwall-areenan puitteille sekä ympäri Suomea Helsinkiin matkustaneille kannattajille.

—Meillä oli hauska päivä, ja pystyttiin joka äijä nauttimaan pelistä. Täällä on hienot puitteet ja hallissa oli hieno tunnelma, Lehtonen kehui.

Juhlat käynnistyivät jäällä, mutta kuinka ne jatkuvat?

— Nyt on vapaa viikonloppu jätkillä, katsotaan miten juhlitaan, Lehtonen päätti haastattelun.

Juttua muokattu 8.11. kello 21:36, lisätty Ketterän päävalmentajan Matias Lehtosen kommentit. 9.11. kello 14:21 korjattu Jaakko Lantan nimi oikein.

Luetuimmat