Ketterä myllytti SaPKoa kotijäällään — Matias Lehtosta tuurannut Teemu Asikainen sai makean voiton Mestiksen päävalmentajadebyytissään

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen kärsii kahden ottelun toimintakieltoa keskiviikon RoKi-ottelun tapahtumista.

Joonas Tapaninen

Aku Kestilä käynnisti Ketterän maalijuhlat ensimmäisessä erässä.

Teemu Asikainen sai nautiskella aitiopaikalta komeista maaleista ja makeasta voitosta ensimmäisessä ottelussaan Mestiksen päävalmentajana. Asikainen nousi Ketterän luotsiksi kahden ottelun ajaksi Matias Lehtosen kärsiessä Mestiksen kurinpitoryhmän perjantaina määräämää toimintakieltoa.

Keskiviikon Roki-ottelussa Lehtoselle tuomitusta pelirangaistuksesta seurasi jo automaattisesti yhden ottelun toimintakielto, mutta kurinpitoryhmä pidensi kakkua, koska Lehtonen oli ottelun jälkeen mennyt lehdistötilaisuuteen. Pelirangaistuksensa takia Lehtosella ei ollut osallistumisoikeutta tilaisuuteen.

Ketterä oli koko illan selvästi vierailija SaPKoa pirteämpi ja korjasi pisteet lukemin 7—2 (3—1, 3—1, 1—0).

— Joukkue halusi keskiviikon jälkeen näyttää, mitä se osaa. Meillä on ollut vähän maalintekovaikeuksia. Tänään teemana oli hyökkäysalueen maalineduspelaaminen, ja siinä onnistuimme erinomaisesti, Asikainen kommentoi.

Molemmat joukkueet osuivat kertaalleen ensimmäisen viisiminuuttisen aikana. Ketterän ensimmäisen maalin iski ylivoimalla Aku Kestilä, mutta SaPKon Matias Lainion tasoitus tuli vain minuutin päästä avausmaalista.

Ketterä karkasi kuitenkin erätauolle kahden maalin johtoasemassa, kun Janne Kettunen ja Valtteri Niemi onnistuivat tyylikkäiden sommitelmien jälkeen. Toisessa erässä Rasmus Hämäläisen läpiajomaali kasvatti entisestään johtoa, mutta Ketterä järjesti itselleen myös vaikeuksia jäähyjen muodossa.

Pitkä lista tehopisteille yltäneitä

Paikallisottelussa oli alusta asti sähköä. Molemmat joukkueet kävivät varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä kierroksilla ja jäähyaitiossa oli ruuhkaa.

— Se on hyvä, että jääkiekkopelissä on tunnetta. Tuomarit olivat tänään hyviä ja vihelsivät jäähyt, kun niin kuului tehdä, Asikainen sanoi.

Kurimus näkyi taululla lopulta vain yhtenä maalina, kun Joonas Toivonen pyssytti kahden miehen ylivoimalla kavennuksen, mutta Ville Paalasen ja Jesse Juntheikin onnistumiset erän lopussa syvensivät SaPKon kuoppaa.

Kuorrutusta kakkuun saatiin vielä päätöserässä, kun Rasmus Hämäläinen viimeisteli illan toisella maalillaan loppunumerot 7—2.

Ketterän pelaamisesta huokui maalien myötä vapautuminen ja peli-ilo, joka on viime aikoina ollut piilossa. Imatralaisjoukkueen pukukopissa oli perjantaina monta tyytyväistä miestä, sillä onnistumiset jakautuivat tasaisesti ja peräti 11 pelaajaa ylsi tehopisteille.

Juttua muokattu 11.1. klo 21.50. Lisätty kommentteja.