Jaakko Hänninen voitti etappiajon Ranskassa

Jaakko Hänninen

Jaakko Hänninen voitti sunnuntaina kovan taistelun jälkeen etappiajon Ranskassa.
Jaakko Hänninen voitti sunnuntaina kovan taistelun jälkeen etappiajon Ranskassa.

Ruokolahdelta lähtöisin oleva kilpapyöräilijä Jaakko Hänninen voitti neljän etapin ja 521 kilometrin Tour du Chablais –etappiajon Ranskassa.

Kilpailu käytiin Geneve-järven eteläpuolen vuoristoalueella. 21-vuotias Hänninen ajoi saman kilpailun viime vuonna, jolloin hän sijoittui kolmanneksi.

Hänninen petasi hyvät asemat kisan ensimmäisenä ja toisena päivänä 70 kilometrin kierrosajossa ja 140 kilometrin mäkisellä etapilla Kolmannella noin 150 kilometrin mäkietapilla Hänninen nousi kisan johtoon.

Viimeisellä etapilla kaikki hyökkäsivät Hännistä vastaan. Hännisen joukkue ESC Saint Etienne – Loire joukkueessa, teki kuitenkin 162 kilometrin etapin alkuosan hyvää työtä ja auttoi kisan kärkiajajaa.

Jaakko Hänninen tuli päätöskisan maaliin muiden kärkipään ajajien kanssa ja se riitti voittoon. Hänninen voitti kokonaiskilpailun, mutta myös nuorten kilpailun ja pistekilpailun.

— Tämä oli makea voitto. Kiitokset kuuluvat koko joukkueelle, joka teki hienoa työtä minun hyväksi viimeisellä etapilla. Mäkijalat olivat nyt kunnossa, Jaakko Hänninen sanoi seuransa TWD-Länkenin tiedotteessa.