IPV ja PattU tarjoilivat yleisölle pesäpalloherkkua koko rahalla – IPV:n sinnikkyys riitti tärkeään voittoon

IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle oli pelin jälkeen tyytyväinen vahvaan avausjaksoon, mutta Juuso Keski-Koukkarin läpilyöntiin ratkennut toinen jakso ei pelinjohtajalta saanut kehuja.

Santeri Tynkkynen

Teemu Nurmio paiskasi tällä lyönnillä pallon takaa koppareiden välistä läpi ja vei kunnarillaan IPV:n 4-1-johtoon.
Teemu Nurmio paiskasi tällä lyönnillä pallon takaa koppareiden välistä läpi ja vei kunnarillaan IPV:n 4-1-johtoon.

Imatran Pallo-Veikot ja Pattijoen Urheilijat tarjoilivat keskiviikkona Ukonniemen yleisölle jännitystä ja juoksuja koko rahalla. Ja mikä imatralaisten kannalta tärkeintä, IPV pystyi kääntämään vaikean ottelun voitoksi kotiutuslyöntikilpailussa.

IPV otti pudotuspelipaikan kannalta elintärkeät kaksi pistettä jaksoin 2–1 (6–1, 1–8, 1–1, 2–1).

Pelinjohtaja Jyrki Valle oli pelin jälkeen tyytyväinen vahvaan avausjaksoon, mutta Juuso Keski-Koukkarin läpilyöntiin ratkennut toinen jakso ei pelinjohtajalta saanut kehuja.

– Läpilyönnin jälkeen nitkahti niska, mitä ei tietenkään saisi käydä. En ole tyytyväinen, että selkä suoristuu noin herkästi, hän ruoti toista jaksoa.

Keskiviikkona pallo kulki Ukonniemessä mallikkaasti aurinkoisen ja poutaisen sään ansiosta. Sen allekirjoitti myös kunnarin lyönyt Teemu Nurmio.

– Sellainen lyöntikeli oli, että teki mieli hakea takakentälläkin kypärää päähän, tokaisi kopparin tontilla pelaava Nurmio.

Voiton myötä IPV nousi 20 sarjapisteeseen. Matkaa pudotuspeleihin oikeuttavalle kahdeksannelle sijalle on tällä hetkellä kolme pistettä.

IPV paukutti avausjaksolla palloa väliin

IPV sai kauden tärkeimpään otteluun vahvan startin. Punapaidat onnistuivat rakentamaan heti kärjestä palottoman ajolähdön ja IPV pääsi hyökkäämään useamman kotiuttajan voimin.

Avausjuoksusta vastasi jokeritykki Juho Toivola vastustamattomalla kupperilla ja 2–0 juoksun välilyönnillä löi Miitri Pesonen. Toisessa vuoroparissa IPV:n karkasi jo kolmen juoksun karkumatkalle, kun Toivola upotti jälleen pallon väliin.

Toisessa vuoroparissa myös vierailijat saivat pään auki, kun Severi Piispanen kirmasi kotiin Topi Kososen määrämittaisella näpäytyksellä.

Avausjakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun IPV lisäsi johtoaan kolmella juoksulla. Teemu Nurmio yllätti ensimmäisenä lyöjänä Pattijoen ulkokentän lyömällä pallon koppareiden välistä kauas metsikköön.

Kun vielä Sami Partanen löi pussarilla 5–1 ja Juho Toivola välilyönnillä 6–1, oli avausjakso taputeltu. Avausjakson laadukkaisiin kotiutuslyönteihin paikat oli katsottu jo etukäteen.

– Välissä oli iso tila, olimme katsoneet sitä jo eilen. Meidän lyöjämiesten parhaille lyönneille oli tilaa, Valle totesi.

Santeri Tynkkynen

Jukka Mäkinen (keskellä) oli keskiviikkona toista kertaa IPV:n kakkospelinjohtajana ja mailamiehenä.
Jukka Mäkinen (keskellä) oli keskiviikkona toista kertaa IPV:n kakkospelinjohtajana ja mailamiehenä.

Juuso Keski-Koukkari toisen jakson hahmo

Toiselle jaksolle Ukonniemen pesäpallostadionille asteli sisuuntunut Pattijoen Urheilijat. Ensimmäinen vuoropari mentiin vielä tasatahtia Juuso Keski-Koukkarin ja Juho Toivolan lyömillä juoksuilla, mutta toisessa vuoroparissa vierailijat räväyttivät.

Ukonniemi hiljeni kuin salaman iskusta, kun vierailijoiden kotiuttajajokeri Juuso Keski-Koukkari paiskasi pallon IPV:n kopparin Teemu Nurmion yli neljän juoksun arvoisesti.

Kuten edellisessä ottelussa Hyvinkäällä, myös keskiviikkona Ukonniemessä IPV lamaantui läpilyönnistä liikaa.

Läpilyönnin jälkeen IPV:n sisäpelikään ei pyörinyt enää samalla tavalla kuin pelin alkupuolella. PattU sen sijaan paukutti vielä kolme lisäjuoksua Topi Kososen sekä kunnarin kolmosluukusta lyöneen Harri Kolehmaisen toimesta.

Supervuoroon ja kotiutuslyöntikisaan IPV löysi sen verran virtaa, että se pystyi kääntämään pelin voitoksi.

Rasmus Surakka pelasi keskiviikkona Lahden riveissä

IPV:n kaarella ensiesiintymisen viime viikolla teki kakkospelinjohtaja Jukka Mäkinen, jonka kanssa IPV purki sopimuksen koronatilanteen takia keväällä.

Nyt koronatilanne on muuttunut sen verran, että Mäkinen pystyi tulla loppukaudeksi IPV:n avuksi. Perjantaina hän ei tosin matkusta työkiireiden vuoksi Sotkamoon, kertoo pelinjohtaja Jyrki Valle.

Keskiviikon tärkeästä pelistä kokoonpanosta puuttui Rasmus Surakka, joka on häärinyt syöttölautasen äärellä hyvin debyyttikaudellaan.

Superpesiksen sijaan Surakka pelasi keskiviikkona Lahden Mailaveikkojen riveissä Suomensarjan lohkofinaaleita.

– Minä tein päätöksen. Hän syötti neljä peliä ja tavallaan se yllätysmomentti on poissa, Jyrki Valle perusteli päätöstään.

Loppukauden osalta päätöksiä pelaavasta lukkarista ei ole tehty.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset