Ketterä jäi nollille Savonlinnassa – SaPKo maksoi kalavelkoja cup-finaalin tappiosta

SaPKon maalivahti Oskari Salminen masensi Ketterän hyökkääjät.

Kai Skyttä

Rasmus Hämäläisellä oli hyviä maalipaikkoja Savonlinnassa, mutta Ketterän maalisarakkeeseen jäi perjantaina nolla.
Rasmus Hämäläisellä oli hyviä maalipaikkoja Savonlinnassa, mutta Ketterän maalisarakkeeseen jäi perjantaina nolla.

Maalinteko oli yhtä tervanjuontia Ketterälle perjantaina Savonlinnassa. Kotijoukkue SaPKo nappasi voiton harvinaisen vähämaalisessa ottelussa lukemin 1—0 (0–0, 0–0, 2—0).

Voitolla SaPKo makseli Ketterälle kalavelkoja viikon takaisesta jääkiekon Suomen cupin finaalin tappiosta. Kolmessa edellisessä keskinäisessä ottelussa Ketterä oli kukistanut SaPKon.

Ketterän peli on sujunut tahmeasti Mestiksessä cup-voiton juhlimisen jälkeen. Savonlinnassa luistin liikkui ja taklauksetkin pamahtelivat, mutta tehot olivat kateissa.

Illan ensimmäisen osuman Talvisalon hallissa laukoi SaPKon Atte Karppinen kolmannen erän alkuminuuteilla ajassa 42.40.

Ketterä palasi tilanteessa alivoimalla. SaPKo sai imatralaisten maalivahdin Samuli Tervon sivuttaisliikkeeseen ja Karppinen pääsi lataamaan kiekon verkkoon.

Toinen maali tyhjään verkkoon

Ketterällä oli hyviä maalipaikkoja vielä ottelun viimeisellä kymmenminuuttisellakin. Sebastian Sjöholm ja Rasmus Hämäläinen olivat lähellä tasoitusmaalin tekemistä, mutta verkkoon saakka ei kiekkoa saatu.

Ketterän valmentaja Matias Lehtonen otti aikalisän kaksi minuuttia ennen loppua ja maalivahti Samuli Tervo jäi sen jälkeen vaihtoaitioon.

Ketterä haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Takaa-ajo kuivui kuitenkin Ketterän Samuli Tanhuan huitomisjäähyyn puoli minuuttia ennen loppua.

Ketterä oli vielä kerran maalivahdin pois ja SaPKon Tatu Vihavainen pääsi sijoittamaan loppunumeroiksi 2—0.

Yksi maali kahdessa pelissä

Ketterän valmentaja Matias Lehtonen tuskaili maalinteon vaikeutta.

— Kahteen peliin on nyt tehty yksi maali, vaikka tilanteita on kyllä ollut paljon. Jostain ne tehot pitää kaivaa ensi viikon kolmeen peliin.

Ketterällä oli kahdessa ensimmäisessä erässä hyviä paikkoja ottelun ratkaisuun.

Ylivoimissa kiekot kolisivat pariin kertaan SaPKon maaliraudoissa ja loput tilanteet hoiti Ketterän hyökkääjiä 30 torjunnallaan masentanut SaPKon maalivahti Oskari Salminen.

SaPKo pääsi toisessa erässä pelaamaan täydet kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, mutta yhtään laukaustakaan joukkue ei saanut Ketterän maalia päin kahden minuutin aikana.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset