Lari Lehtonen jäi pistesijojen ulkopuolelle maailmancupin kilpailussa Norjan Beitostölenissä — Krista Pärmäkosken kuudes sija lauantain paras suomalaissuoritus

Suomalaismiehistä ainoastaan Perttu Hyvärinen ylsi maailmancupin pisteille.

Imago Sport/All Over Press

Lari Lehtonen oli miesten 30 kilometrin kilpailussa 48:s. Arkistokuva Planican maailmancupin kilpailusta tammikuulta.
Lari Lehtonen oli miesten 30 kilometrin kilpailussa 48:s. Arkistokuva Planican maailmancupin kilpailusta tammikuulta.

Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina Norjan Beitostölenissä pitkien matkojen vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla.

Miesten 30 kilometrin kilpailussa Perttu Hyvärinen hiihti ainoana suomalaisena pisteille oltuaan 21:s. Antti Ojansivu oli kilpailun 45:s, Lari Lehtonen 48:s ja Kari Varis hiihti maaliin sijalle 50. Juuso Haarala ja Iivo Niskanen keskeyttivät.

— Olen viimeisen päälle tyytyväinen, suksi toimi hyvin ja mies ihan ok. Sen mukainen suoritus, kommentoi Hyvärinen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Naisten 15 kilometrin kilpailussa parhaasta sijoituksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka oli mukana taistelussa kärkisijoista, mutta taipui lopulta kilpailun loppupuolella kuudenneksi.

— Ihan hyvä kisa. Ensimmäiset kaksi kierrosta hiihdätin (Ingvild Flugstad) Östbergiä ja hiihdätin häntä sitten palkintopallivauhtiin. Ei jaksanut enää viimeisellä kierroksella yksin pitää sitä vauhtia, kertasi Pärmäkoski.

Kymmenen parhaan urheilijan joukkoon sijoittui myös kymmenenneksi hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen. Sijoitus oli Roposelle paras kahteen vuoteen.

Pistesijoille ja uran parhaaseen maailmancup-sijoitukseensa ylsi 20-vuotias Eveliina Piippo, joka oli kilpailun 22:s. Kerttu Niskanen oli kilpailun 33:s, Anne Kyllönen 41:s ja Laura Mononen 46:s.

Luetuimmat