Imatran golfkentän kupeesta harvennetaan talven aikana puita — "Työt alkavat heti, kun maa on roudassa"

Harvennustöillä ei ole pelaamista helpottavaa vaikutusta, kerrotaan Imatran Golfista.

ANU PAKARINEN, ANU PAKARINEN

Imatran golfkentällä on aloitettu jo ensi kauteen tähtäävät huoltotyöt. Arkistokuva Imatran golfkentän kauden päätöskisoista..
Imatran golfkentällä on aloitettu jo ensi kauteen tähtäävät huoltotyöt. Arkistokuva Imatran golfkentän kauden päätöskisoista..

Imatran golfkentän kenttäalueen välimetsiköistä harvennetaan puita talven aikana. Mistään mittavista harvennustöistä ei ole kyse, vaan puiden hoidollisesta harvennuksesta, Imatran Golfista kerrotaan.

Puita kaadetaan kentän etuysin välimetsistä niin, ettei niillä ole pelaamista helpottavaa vaikutusta. Samalla saadaan helpotusta varsinkin syksyllä pudonneiden lehtien määrään, ja valon määrä lisääntyy väylien varjostuskohtiin.

— Joudumme vielä hakemaan maisemointilupaa kaupungilta, eli noudatamme normaalia marssijärjestystä. Työt alkavat heti, kun maa on roudassa, kertoo Imatran Golf Oy:n toimitusjohtaja Turkka Ollilainen.

Kentällä suoritetaan myös muita huoltotöitä. Rangen nurmiharjoittelualue holkitetaan ja kylvetään vielä tämän viikon aikana. Loppuviikosta aletaan holkittamaan myös väylien 10—18 viheriöitä.

Ensi viikolla remontoidaan lisäksi lyöntipaikkoja. Kentällä on alkamassa myös sadetusjärjestelmän tyhjentäminen.

Rangelta on jo kerätty pallot pois, ja palloautomaatti on suljettu. Harjoittelu on tällä hetkellä sallittu vain rangen takaosassa olevilta matoilta sekä lyöntikatoksesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat