Uinti Imatralla on jo neljä kisapaikkaa kesäkuun Ikäkausimestaruusuinteihin ― Kevään kovimmat karsintanäytöt on kauhonut Iida Heikkinen

Iida Heikkinen, Antti Oinonen, Viljaana Myllärinen ja Anni Konnu kisaavat Espoossa kesäkuussa ikäkausimestaruuksista. Heikkinen on rikkonut karsintarajan 14-vuotiaissa peräti yhdeksässä lajissa.

Uinti Imatra

Iida Heikkisen (vas.), Anni Konnun, Viljaana Myllärisen ja Antti Oinosen katseet ovat nyt tiukasti kolmen viikon päässä. Leppävarassa kohtaa Suomen nuorten ikäluokkien kovin taso.
Iida Heikkisen (vas.), Anni Konnun, Viljaana Myllärisen ja Antti Oinosen katseet ovat nyt tiukasti kolmen viikon päässä. Leppävarassa kohtaa Suomen nuorten ikäluokkien kovin taso.

Uinnin valtakunnallisesti tärkeimpiin juniorikisoihin on aikaa kolmisen viikkoa.

Ikäkausimestaruuskisat, jotka vastaavat uinnissa junioreiden SM-kilpailuja, uidaan kesäkuun toisena viikonloppuna Espoon Leppävaaran maauimalassa. Kyse on 50 metrin altaan kisoista.

― Kokosimme seurassa tämän valmennusryhmän muutama vuosi sitten. Teimme pitkän tähtäimen suunnitelman. Olemme suunnitelman osalta hyvässä vauhdissa. Tänä vuonna pääkisoihin pääsee jo neljä uimaria. Meidän uimareiden päätavoite on vuoden, kahden päässä, Uinti Imatran valmentaja Kyösti Kallinen sanoo.

Lyhyellä radalla neljä seiskasijaa

Espooseen kilpailijat ovat menossa tosimielellä, vaikka uimarin polku on vasta alussa. Kisapaikan ovat lunastaneet Iida Heikkinen, Antti Oinonen, Viljaana Myllärinen ja Anni Konnu.

Kovimmat karsintanäytöt on tällä kaudella kauhonut 14-vuotiaiden sarjassa Heikkinen, joka rikkoi peräti yhdeksässä lajissa karsintarajan. Heikkinen harkitsee vielä, mihin lajeihin tulee Leppävaarassa osallistumaan.

Oinonen on lähdössä IKU-kisaan kolmella eri rintauintimatkalla. Myllärinen kisaa 100 ja 200 metrin rintauinnissa. Konnun lajeina ovat 200 metrin rintauinti ja 50 metrin vapari.

— Saimme lyhyen radan kisoissa viimeksi neljä seitsemättä sijaa. Ajatus on, että nyt tulisi sijoituksia viiden hujakoille. Mitali otetaan ilman muuta vastaan, mutta varsinainen mitalitavoite on vasta seuraavissa kisoissa, Kallinen toteaa.

Kuopiosta tuomisina kahdeksan mitalia

Kisakokemusta Uinti Imatra haki viime viikonloppuna Kuopiosta. Tuliaisena oli liuta omia ennätyksiä ja kahdeksan mitalia.

Iida Heikkinen ui kolme kultaa: 200 metrin rintauinnissa, 200 metrin sekauinnissa ja 50 metrin rintauinnissa. Anni Konnun saldo oli kulta 100 metrin rintauinnissa ja selkäuinnin 50 metrin hopea.

Viljaana Myllärinen perhosteli 100 metrillä kultaan. Samassa lajissa Antti Issakainen otti miesten puolella hopeaa. Viimeisen hopeisen mitalin toi Antti Oinonen 50 metrin rinnassa.

Myllärinen jahtaa vielä kisarajoja

Viikonloppuna Kotkassa on Mad Wave Challenge -kisat, joissa seuran uimarit yrittävät vielä alittaa lisää karsintarajoja.

— Viljaana Myllärisellä on sekä 400 metrin että 200 metrin vapaauinnissa kisaraja parin sekunnin sisällä. Lähtölistojen perusteella kisoissa pitäisi olla mukana viisikin sekuntia nopeampia tyttöjä, jotka antanevat hyvää vetoapua kisarajojen tavoitteluun, Kallinen luottaa.