Ville Vainikainen vakuutti SaiPan ja palaa sputniknuttuun — Maalivahti Karolus Kaarlehto ja nuorten maajoukkuehyökkääjä Matias Mäntykivi vahvistavat Ketterää kauden loppuun asti

Kuuden Lappeenrannassa vietetyn kauden jälkeen KalPa-kasvatti Ville Vainikainen siirtyi viime kaudeksi KooKoon riveihin. Sieltä tie vei Imatralle.

mIKA sTRANDÉN

Ketterästä lainattu Ville Vainikainen laukoi SaiPan toisen maalin tammikuun alussa pelatussa ottelussa HIFK:ta vastaan.
Ketterästä lainattu Ville Vainikainen laukoi SaiPan toisen maalin tammikuun alussa pelatussa ottelussa HIFK:ta vastaan.

Ketterässä alkukauden Mestistä pelannut hyökkääjä Ville Vainikainen, 25, palaa SaiPaan. Vainikainen edustaa SaiPaa kevään otteluissa, minkä lisäksi seura on tehnyt hänen kanssaan sopimuksen ensi kaudesta.

KalPan kasvatti liittyi SaiPan A-nuoriin kaudella 2013—14. Kuuden Lappeenrannassa vietetyn kauden jälkeen hän siirtyi viime talveksi KooKoon riveihin ja sieltä edelleen Imatralle.

Mestiksessä Vainikainen pelasi 29 ottelua tehoin 8+8=16. SaiPassa hän on uurastanut tällä kaudella viisi liigaottelua pistein 1+2=3.

SaiPa ja Ketterä ovat myös sopineet, että SaiPan sopimuspelaajat maalivahti Karolus Kaarlehto ja hyökkääjä Matias Mäntykivi jatkavat Imatralla kauden loppuun asti.

Molemmilla pelaajilla on sopimus SaiPan kanssa ensi kaudesta.

Turkulainen Kaarlehto, 21, on pelannut Ketterässä tällä kaudella 25 ottelua sarjan parhaalla torjuntaprosentilla 91,97. Joulukuussa hän onnistui maalivahdille harvinaisessa tempussa, kun hän tempaisi maalin Jokipoikia vastaan.

SaiPan oma kasvatti Mäntykivi, 17, on pelannut tällä kaudella kuusi liigaottelua pistein 1+0 ja Ketterässä viisi Mestis-ottelua tehoin 0+3. Nuorten liigassa Mäntykivi on pelannut 33 ottelua yli piste per peli -tahtia: 12+22=34.

Hänelle on kertynyt otteluita myös SaiPan B-nuorissa sekä nuorten maajoukkueissa, viimeksi Turussa pelatussa alle 20-vuotiaiden viiden maan turnauksessa, jossa SaiPasta oli mukana myös puolustaja Santeri Airola.

Liigan siirtoraja umpeutuu tämän viikon perjantaina.