Imatran golfkentällä vieraspelaajien määrä kasvoi koronakesänä neljänneksellä – Satamakapteeni siirtyi syksyllä joustavasti golfkentän uudeksi pomoksi

Vuosi sitten Imatran golfkentän tulevaisuuden yllä roikkui vielä synkkiä pilviä.

Jarmo Hämäläinen

Lokakuun alussa golfyhtiön toimitusjohtajana aloittanut Teemu Eerola palasi tutulle kentälle töihin viereiltuaan yhden kesän satamakapteenina.
Lokakuun alussa golfyhtiön toimitusjohtajana aloittanut Teemu Eerola palasi tutulle kentälle töihin viereiltuaan yhden kesän satamakapteenina.

Imatran golfkenttää pistetään parhaillaan talvikuntoon. Vuosi sitten samat rutiinit tehtiin epävarmoissa tunnelmissa.

Imatralaisen golfin tulevaisuuden yllä roikkui synkkiä pilviä. Stora Enso halusi eroon kentästä, mutta ostotarjoukset eivät tuntuneet yhtiölle kelpaavan.

Imatran kaupunki sopi lopulta Stora Ensolle kentän uudeksi omistajaksi ja uusi golfyhtiö IG Imatra Oy alkoi pyörittää kentän toimintaa.

Vieraspelaajilta tukea kentän uudelle alulle

Kun ensimmäinen kausi uusissa kuvioissa on ohi, on golfyhtiön tuore toimitusjohtaja Teemu Eerola helpottuneen oloinen.

– Vieraspelaajien määrä kasvoi 20–25 prosenttia. Moni muualta tullut pelaaja kertoi, että oli varta vasten lähtenyt Imatralle ja tukemaan kentän uutta nousua, Eerola kertoo.

Vieraspelaajien määrän kasvua edisti luonnollisesti viime kesänä kotimaan matkailun kasvu, joka saattaa hyvinkin jatkua ensi kesänä.

– Siinä olisi varmaan hyvä yhteistyön paikka Imatran ja Lappeenrannan kolmen kentän välillä. Vaikka pitkiksi viikonlopuiksi voitaisiin markkinoida monen kentän kokonaisuutta pienellä säteellä.

Pelattujen kierrosten kokonaismäärä Immalanjärven rannan golfkentällä oli päättyneellä kaudella Eerolan mukaan edellisvuosien tasoa.

Koko viime vuoden jatkunut epävarmuus golfkentän kohtalosta ehti jo vaikuttaa paikallisten pelaajien määrään. Osa ehti jo siirtyä naapurikenttien pelaajiksi.

– Monet palasivat, kun tieto toiminnan jatkumisesta varmistui. Pelaajayhteisö on nyt pienempi, mutta yhteishenki kyllä tiivistyi vuoden aikana, Teemu Eerola sanoo.

Vielä keväällä pelikauden alkaessa oli epävarmaa, kuinka golfkausi voidaan viedä läpi koronarajoitusten aikana.

Golf oli kuitenkin yksi niistä urheilulajeista, joiden pelaamiseen korona vaikutti lopulta vähän. Turvaetäisyyksiä pidettiin, suuria yhteislähtöjä vältettiin ja kentillä toimittiin niin, että pelaajilla olisi mahdollisimman vähän kosketuksia yhteisiin välineisiin.

Imatralla kausi alkoi kioskimyynnillä, kesäkuussa uusi terassikin voitiin ottaa käyttöön.

Jarmo Hämäläinen

Teemu Eerola valmistelee marraskuussa jo täyttä häkeen tulevaa golfkautta.
Teemu Eerola valmistelee marraskuussa jo täyttä häkeen tulevaa golfkautta.

Satamakapteenista golfpomoksi

Moni muualta tullut pelaaja kertoi, että oli varta vasten lähtenyt Imatralle ja tukemaan kentän uutta nousua. — Teemu Eerola

Kun Imatran golfkentällä elettiin toissa kesänä epävarmuuden aikaan, Teemu Eerola teki satamakapteenin töitä Lammassaaressa.

Sen pestin hän halusi jättää kuitenkin yhden kesän mittaiseksi. Viime keväänä Eerola palasi uuden golfyhtiön palkkalistoille.

Työmaa oli tuttu. Takana oli yhdeksän kesää golfkentällä erilaisissa tehtävissä, pääasiassa kentänhoidossa.

Uuden golfyhtiön ensimmäisenä toimitusjohtajana Eerola aloitti lokakuun alussa. Edellisvuonna selvitystilaan asetetun Imatran Golf Oy:n entinen toimitusjohtaja Turkka Ollilainen lähti keväällä toiselle kierrokselle pyörittämään kentän toimintaa uuden yhtiön myynti- ja hallintopäällikkönä.

Ollilainen irtautui tehtävistään kuitenkin syksyllä, vahdinvaihtoa uusi ja entinen golfpomo tekivät kuukauden verran.

Osakeanti ei mennyt odotusten mukaan

Uusi golfytiö pyrki ensimmäisen pelikauden alussa hankkimaan taloudellista pesämunaa osakeannilla. 600 euron hintaisia osakkeita meni Eerolan tietojen mukaan kaupaksi 60–70, kun tavoite oli 300.

Kauppa ei käynyt odotetusti, vaikka osakkeet olivat uudentyyppisiä, tarjosivat kaudessa noin sadan euron alennuksen pelimaksuista, eivätkä sisältäneet rasitteena hoito- tai rahoitusvastiketta.

Uutta osakeantia ei toimitusjohtajan mukaan ole näillä näkymin tulossa.

Pientä kohennusta kentän ilmeeseen

Tulevan pelikauden suunnittelu on marraskuussa jo hyvässä vauhdissa. Kilpailuille etsitään sopivia pivämääriä, 33. kertaa pelattavalle Swing-golfille se on jo löytynyt elokuulta.

Suuria investointeja uudella golfyhtiöllä ei ole suunnitteilla ensi kaudeksi.

– Maltillisesti edetään. Kentän ilmettä kohennetaan, lyöntipaikkoja ja vesiesteiden aluetta.

Jotkut vieraspelaajat ovat kertoneet, että Imatran kentällä ei aina huomaa, että pelataan järven rannalla, rantapusikko on sen verran tiheää.

– Se on luonnonsuojelualuetta. Neuvotellaan kaupungin kanssa, mitä siinä voi tehdä. Ehkä vähän aluskasvillisuutta raivataan, Teemu Eerola kertoo.

Korjattu 18.11. kelo 10.00. Tarkennettgu, että Turkka Ollilaisen työ Imzatra Golf Oy:ssä päättyi sen myötä, kun yhtiö asetettiin selvitystilaan. 

Luetuimmat

Kommentoidut