IPV nousi Siilinjärvellä vaikeuksien kautta voittoon — Pudotuspelihaaveet pysyvät elossa

Avausjakso oli IPV:ltä heikko, mutta toisella jaksolla peli vapautui. Voiton ja kahden pisteen myötä IPV:n pudotuspelihaaveet pysyivät elossa.

Minna Mänttäri

IPV:n Teemu Nurmio oli vireessä torstaina: kunnari ja kaksi tuotua juoksua, 11/12 kärkilyöntiä ja ykköspalkinto.
IPV:n Teemu Nurmio oli vireessä torstaina: kunnari ja kaksi tuotua juoksua, 11/12 kärkilyöntiä ja ykköspalkinto.

Imatran Pallo-Veikkojen torstai-illan peli kuvasti hyvin joukkueen koko kautta. Pelin taso ailahteli hurjasti: avausjaksolla sisäpeli oli tukossa ja ulkokenttä vuoti, mutta toisella jaksolla sisäpeli pyöri ja ulkona pallot tarttuivat. Tämä on ollut IPV:n murheenkryyni koko kauden ajan.

IPV onnistui lopulta selättämään avausjakson vaikeudet ja voittamaan ottelun jaksoin 2—1 (4—9, 6—1, 1—0). Voiton myötä IPV nousi sarjataulukossa kahdeksanneksi.

—SiiPe oli todella hyvä ensimmäisellä jaksolla, täysin ansaittu jaksovoitto. Me saatiin tilannetta alussa, mutta ei saatu miestä kotiin. Sen jälkeen he alkoivat lyömään palloa väliin. Toiselle jaksolle Joona Sikiö lisäsi ulkopeliin tempoa, ja Kurikan läpilyönnillä saatiin peliä auki. Toinen jakso oli koko ajan meidän hallussa, IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle kertasi ottelua.

IPV:n sankariksi nousi toisella jaksolla läpilyönnillä IPV:n sisäpelin vapauttanut Konsta Kurikka. Supervuoroparissa voittojuoksusta vastasi Arttu Vilander. IPV:n kärjessä Teemu Nurmio pelasi erinomaisesti ja pokkasi ottelussa ykköspalkinnon.

—Nurmio pelasi taas loistavasti, hän hoitaa oman ruutunsa pelistä toiseen. Kurikka oli tänään myös hyvä. Heidän lisäksi Partanen ja Dahlström yhteensä kuusi lyötyä juoksua. Se on heidän tehtävänsä, ja he täyttivät omat saappaansa tänään, Valle kehui.

Avausjaksolla SiiPe oli selvästi parempi

Ottelun ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen hallintaa alusta alkaen, eikä se IPV:lle juuri ilon aiheita tarjonnut. IPV lahjoitti SiiPelle avausjuoksun harhaheitolla, jonka jälkeen siilinjärveläiset alkoivat paiskoa palloa tarkasti ympäri kenttää.

Avausjakson ratkaisu nähtiin toisessa vuoroparissa, jossa SiiPe myllytti peräti viisi juoksua. Toisen vuoroparin juoksutehtailun aloitti Teemu Kinnunen, jonka jälkeen Mikko Hakomäki löi pallon monttuun kahden juoksun arvoisesti. Vielä kun Toni Toivanen sekä Roope Räisänen löivät juoksut mieheen, taululla komeili jo lukemat 7—2 kotijoukkueen eduksi.

Kolmannessa vuorossa IPV viritteli vielä pientä kirin tynkää, kun Jere Dahlströmin lyönti yllätti SiiPen kakkoskopparin Antti Rinnevuoren kahden juoksun arvoisesti. Sen lähemmäs IPV ei kuitenkaan päässyt, kun SiiPe onnistui vielä omalla tasoittavallaan tekemään kaksi juoksua.

Konsta Kurikan läpilyönti vapautti peliä

Toiselle jaksolle IPV teki pieniä muutoksia lyöntijärjestykseen, joka lopulta myös avasi imatralaisten sisäpeliä.

Avausjaksolla heikosti kärjessä pelannut Konsta Hyötyläinen siirrettiin numerolle viisi, kun samalla Konsta Kurikka siirrettiin kakkoseksi, Sami Partanen kolmoseksi ja Arttu Vilander neloseksi. Toiselle jaksolle IPV onnistui myös tilkitsemään omaa ulkokenttää, ja saamaan SiiPen sisäpelin kuriin.

Toinen jakso kallistui IPV:lle Konsta Kurikan läpilyönnin myötä, joka tuotti IPV:lle kolme juoksua kertalaakista. Vielä kun Dahlström onnistui kertaalleen, ja kapteeni Sami Partanen taiteili kaksi juoksua upeilla ykkösrajanäpäytyksillä, jaksovoitto oli tosiasia.

Supervuoroparissa IPV onnistui pitämään SiiPen nollilla, ja tekemään itse yhden tarvittavan juoksun Arttu Vilanderin taidokkaalla ykkösrajanäpäytyksellä.

IPV:n kausi jatkuu sunnuntaina Ukonniemen stadionilla, kun vieraaksi saapuu Hyvinkään Tahko.

Juttua muokattu 8.8. kello 21:10, lisätty pelinjohtaja Jyrki Vallen kommentit.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset