Satu Kansikas ja Henrik Haapalainen veivät Karjalan kovimman tittelit — Ruokolahtelainen Henri Maikkula taisteli kivusta välittämättä sarjassaan toiseksi

Finaalilaji jouduttiin siirtämään ampumapenkalle, kun Ukonniemen hiekkatekonurmi osoittautui painonnostolle liian pehmeäksi alustaksi. Karjalan kovimman yleisömäärä pysyi viime vuoden tasolla.

Joonas Tapaninen

Crossfit Imatran Henri Maikkula (vas.) sijoittui yli 35-vuotiaiden sarjassa toiseksi ja saman seuran Petri Siitonen oli kolmas.
Crossfit Imatran Henri Maikkula (vas.) sijoittui yli 35-vuotiaiden sarjassa toiseksi ja saman seuran Petri Siitonen oli kolmas.

Ruokolahtelainen Henri Maikkula keräili sunnuntaina pitkään voimiaan Karjalan kovimman päätöslajin jälkeen. Viikonlopun kova kuormitus painoi viimeisenä kilpailupäivänä jo kehossa ja mielessä, mutta jostain löytyi vielä se voiman siemen, joka kantoi Crossfit Imatraa edustavan poliisin hopeasijalle yli 35-vuotiaiden sarjassa.

— Koko viikonloppu oli rajua mättöä. Kroppaa särkee, lihakset ovat jumissa ja henkinen väsymyskin alkaa tuntua, kun näitä kisoja on miettinyt kuukausitolkulla, Maikkula puhalteli väsyneenä mutta onnellisena.

Imatralaisseura nappasi kisassa kaksi palkintosijaa, kun Petri Siitonen taisteli kolmanneksi. Kakkossija oli Maikkulalle lähes unelmien täyttymys, sillä viime vuonna Karjalan kovin jäi häneltä tyystin väliin.

— Viime vuosi meni pipariksi, kun aloitin treenaamisen liian aikaisin edellisten kisojen jälkeen. Iso kiitos tämänvuotisesta onnistumisesta kuuluu fysiikkavalmentajalleni Maaren Ali-Marttilalle.

Kymmenottelussakin menestynyt Maikkula kertoi pystyneensä valmistautumaan kilpailuun tehokkaasti, sillä hän oli kisaa edeltävät viikot vuosilomalla.

— Isompia juhlia ei tiedossa ole, sillä palaan töihin jo huomenna, Kaakkois-Suomen poliisin liikenneryhmässä työnkentelevä Maikkula sanoi.

Haapalaiselle toinen titteli

Karjalan kovimmat punnittiin sunnuntaina finaalilajissa, joka sisälsi 500 metriä soutua ja 30 rinnallevetoa ja työntöä.

Naisten yleisen sarjan voitto meni Crossfit Kuusankosken Satu Kansikkaalle, joka kirkasti viime vuoden pronssimitalinsa kultaiseksi.

— Pysyin tasaisesti kärjen tuntumassa kaikissa lajeissa. Sillä pärjää yleensä tällaisissa turnauksissa, Kansikas kertoi.

Joonas Tapaninen

Satu Kansikas lysähti finaalilajin jälkeen maahan kaikkensa antaneena.
Satu Kansikas lysähti finaalilajin jälkeen maahan kaikkensa antaneena.

Kilpailu säilyi loppuun asti tasaisena. Pienikin haparointi olisi voinut vielä sunnuntaina vesittää Kansikkaan voiton ja nostaa ykköseksi Laura Isopoussun.

— Sain tehdä töitä viimeiseen asti. On tässä saanut jännittää koko viikonlopun, että miten käy, Kansikas naurahti helpottuneena.

Isopoussu sijoittui kisassa lopulta toiseksi ja kolmannen paikan palkintopallilla valloitti Laura Hämäläinen.

Miesten sarjassa ykköseksi nousi Henrik Haapalainen, jolle Karjalan kovimman titteli oli uran toinen. Hän oli ykkönen myös kaksi vuotta sitten.

Haapalainen voitti kisan näytöstyyliin, sillä hän nappasi kolme lajivoittoa, oli kahdesti toinen ja kerran neljäs. Ludvig Hahnsson oli toinen ja Niklas Ahti kolmas.

— Tiesin etukäteen, että ensimmäinen laji on minulle haastavin, mutta tulin omaksi yllätykseksenikin neljänneksi. Kaikki lajit olivat tänä vuonna minulle mieluisia, Haapalainen summasi.

Yleisö löysi Ukonniemeen

Finaalilaji jouduttiin siirtämään ampumapenkalle, kun Ukonniemen hiekkatekonurmi osoittautui liian pehmeäksi alustaksi.

— Painonnostoalustamme eivät olleet tänä vuonna tarpeeksi tehokkaat. Meinasi syntyä monttu, joten meidän piti reagoida siihen, että IPV pystyy vielä pelaamaan, kertoi kilpailun presidentti Atte Kaasinen.

Joonas Tapaninen

Henrik Haapalainen voitti Karjalan kovimman jo toista kertaa.
Henrik Haapalainen voitti Karjalan kovimman jo toista kertaa.

Kaasisen mukaan kilpailun yleisömäärä pysyi viime vuoden tasolla.

— Tarkkaa lukua en osaa vielä sanoa, mutta näyttää siltä, että pikkuisen nousua tulee ja pääsemme reiluun 3 000 katsojaan, Kaasinen sanoi.

Ukonniemen pesäpallostadion toimi kilpailupaikkana nyt toista kertaa, ja keskusteluita käydään jo ensi vuodesta.

— Tämä on loistava paikka yleisön, urheilun ja meidän toiminnan kannalta. Jos saisin tehdä tänne pieniä muutoksia, niin asfaltoisin kentän ja laittaisin ampuma-alueelle pukuhuoneita ja suihkuja, mutta se ei taida olla aivan mahdollista, Kaasinen veisteli.

Luetuimmat