Kulta ja pronssi Kainuuseen, hopea Hämeenlinnaan — Anita Korva johdatti Kainuun Hiihtoseuran naisten viestimestariksi Imatralla

Imatran Urheilijat oli naisten viestin 12:s.

Joonas Tapaninen

Väkevässä kunnossa oleva Anita Korva nosti Kainuun Hiihtoseuran Suomen mestariksi.
Väkevässä kunnossa oleva Anita Korva nosti Kainuun Hiihtoseuran Suomen mestariksi.

Kainuu näytti hiihtomahtinsa Imatran SM-hiihtojen naisten viestissä lauantaina. Kainuun Hiihtoseura juhli Anita Korvan johdolla Suomen mestaruutta ja Vuokatti Ski Teamin kaulaan pujotettiin pronssiset mitalit. Väliin mahtui Laura Monosen ankkuroima Hämeenlinnan Hiihtoseura, joka hävisi kultamitalin 2,1 sekunnin erolla.

Riitta-Liisa Roponen nosti Oulun Hiihtoseuran piikkipaikalle toisella osuudella, mutta ankkuriosuudella Eveliina Piippo kuroi eron Anna-Kaisa Saareen kiinni. Lopulta myös Korva ja Mononen ajoivat kärkikaksikon kiinni.

Imatran Urheilijat oli viestin 12:s. Joukkueessa hiihtivät Hanna Varjus, Venla Lehtonen ja Mari Lindström.

Naisten viesti ratkesi lopullisesti vasta stadionalueella, kun Hämeenlinnan Hiihtoseuran kokenut Laura Mononen ei pystynyt loppukirissä vastaamaan Anita Korvan vauhtiin.

— Aluksi tuntui väsyneeltä, mutta loppua kohti hiihto alkoikin parantua. En tiedä, mistä tuo loppukiri yhtäkkiä lähti. Tarkoitus oli säästää loppukiri stadionille, mutta kun alkoi tuntua helpolta, se lähtikin jo aikaisemmin, Korva kommentoi.

Hiihtoliitto tiedotti lauantaina, että nuorten MM-mitalistit Korva ja Eveliina Piippo ovat mukana Seefeldin MM-kisajoukkueessa.

19-vuotias Korva otti tiedon vastaan ilolla, mutta samalla häkeltyneenä, sillä hänen alkukautensa meni pilalle sairastelun takia.

— En ollut lähdössä edes nuorten MM-kisoihin. Vähän epätodellinen olo on, kun niin nopeasti kunto nousi vuodenvaihteen jälkeen, Korva hymyili.

Korva toivoo olevansa mukana ainakin MM-kisojen sprintissä.

— En edes tiedä mitä muita matkoja siellä on, Korva myönsi nauraen.

Naisten viestin tasoa laimensivat hieman maajoukkuehiihtäjien Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen poissaolot.

Juttua muokattu 2.2.2019 klo 17.31. Lisätty kommentteja ja täydennetty juttua.

Luetuimmat