Loukkaantuneen Niki Tuulen kausi jäänee tähän: leikkauksen jälkeen pyörätuolia tarvitseva Tuuli suuntaa lähipäivinä Imatralle toipumaan — "Peräjälkeiset loukkaantumiset koettelevat ja on selvää, että tällaisen jälkeen on alakuloinen olo", sanoo taustajoukkojen Jouni Kauppila

San Marinon gp:ssä Misanossa pahasti loukkaantuneen Niki Tuulen kausi on näillä näkymin paketissa. Tällä hetkellä vielä sairaalahoidossa oleva Tuuli valmistautuu matkaamaan lähipäivinä Imatralle.

Katja Juurikko

Epäonnea kokenut Niki Tuuli aloittaa toipumisjaksonsa ensi kauteen. Kuva keväältä Kymiringin MotoGP:n testiajosta.
Epäonnea kokenut Niki Tuuli aloittaa toipumisjaksonsa ensi kauteen. Kuva keväältä Kymiringin MotoGP:n testiajosta.

San Marinossa MotoE-luokan MM-sarjan osakilpailussa loukkaantuneen ratamoottoripyöräilijän Niki Tuulen vammat ovat saaneet leikkaushoitoa. Tuulin murtunut ranne ja poikki mennyt reisiluu operoitiin italialaissairaalassa tiistaina, vahvistaa taustajoukkoihin kuuluva imatralainen Jouni Kauppila.

— Alustavien tietojen mukaan sairaalassa pitäisi viettää kolme päivää. Poistulossa on oma miettimisensä, mutta koitetaan saada mies pyörätuolin kanssa koneeseen ja kotiin mahdollisimman pian, viimeistään alkuviikosta.

San Marinon gp:n rytäkkä tapahtui kontaktissa kahden muun pyörän kanssa, kun kolme rinnakkain ajanutta kuljettavaa ottivat kurvissa yhteen. Kauppilan mukaan kaksi muuta kuljettajaa eivät loukkaantuneet vakavasti. Tuulen Imatralla edessä oleva toipumisjakso ajanee loppukauden yli.

— Viimeiset kisat olisivat reilu kahden kuukauden kuluttua, mutta sanoisin, että ne jäävät ajamatta. Toipumisessa puhutaan kuukausista, joten tämä kausi on siltä osin paketissa.

Ei vaikuta ensi kauden suunnitelmiin

Tällä hetkellä sairaalahoidossa oleva Tuuli on Kauppilan mukaan eilisen leikkauksen jälkeen ollut jo taustajoukkoihinsa yhteydessä.

— Tiistaina saamani viestin mukaan jalka oli erittäin kipeä ennen leikkausta. Nikillä oli leikkauksen jälkeen todella kipeä olo kuuden tunnin ajan, kunnes se kääntyi parempaan. Siitä se toipuminen käynnistyy.

Lähikuukausien tavoite tulee Kauppilan mukaan olemaan arkeen palaaminen, mutta loukkaantuminen ei vaikuta ensi kauden suunnitelmiin. Pyörän päälle Tuuli nousee jälleen ensi vuoden puolella. 

— Ensi kautta aletaan suunnittelemaan normaalisti, mutta niitä kuvioita on nyt muutama kuukausi aikaa selvitellä. Pääasia, että saadaan mies kuntoon ja päästään normielämään kiinni. Ensimmäiset testiajot ovat alkuvuodesta ja uskoisin, että ajamaan pääsee helmikuun paikkeilla.

Vauhti kaipaa kaverikseen tuuria

Tuuli kaasutti kauden alussa historialliseen voittoon sähkömoottoripyörien kautta aikain ensimmäisessä osakilpailussa Saksassa, jolloin taakse jäi MotoGP-luokan entisiä kilpakuskeja.

Viimeisin Moto2-sarjan osakilpailu ajettiin heinäkuussa Espanjan Aragonissa, jolloin Tuuli nousi pronssikorokkeelle.

Vauhdikasta kautta on kuitenkin varjostanut epäonni. Huhtikuussa Moto2-luokan osakilpailussa Tuuli joutui kaatumisen myötä vielä vakavaan onnettomuuteen, kun perässä kaatuneen kuljettajan pyörä iskeytyi imatralaiskuljettajan ylävartaloon selän puolelta. Tuolloin tutkimuksissa löytyi ilmarinta sekä murtumia kylkiluissa ja leuassa.

— Tänä kesänä oli ikäviä juttuja ja huonoa tuuria, mutta vauhti on ollut todella nopeaa ja riittää ihan kärkipäähän. Peräjälkeiset loukkaantumiset koettelevat ja on selvää, että tällaisen jälkeen on alakuloinen olo. Ei auta kuitenkaan antaa periksi. Kun paraneminen alkaa ja pääsee treenaamaan, ajatuskin alkaa kirkastua, Kauppila uskoo.

Juttua päivitetty 18.9.2019 klo 15:23: korjattu kirjoitusvirhe kuvatekstissä.

Juttua päivitetty 19.9.2019 klo 8:01: korjattu rullatuoli pyörätuoliksi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset