Karhumäen kenttä vaipui talvihorrokseen, herätäkseen ensi kesänä uuteen loistoonsa

Karhumäen urheilukentän remontti odottaa kevätaurinkoa. Syksyn työt saatiin tehtyä.

Tenho Tiilikainen

Estejuoksun vesihauta on tyhjillään vedestä, kerrankin.

Karhumäen urheilukenttää peittää valkoinen lumikerros. Parin kuukauden myllerrys kentällä ja sen lähialueella on talveksi tauonnut.


Syksyn urakkana oli yleisurheilun suorituspaikkojen vanhan päällysteen ja maamassojen ylöskaivaminen sekä muun muassa salaojituksen uusiminen, sähkötyöt ja maamassojen vaihto. Lisäksi syksyn aikana purettiin kentän katsomo ja kuorittiin nurmikentältä pintamaata pois.

Näiden töiden lisäksi harvennettiin ja kaadettiin kenttää reunustaneita koivuja pois. Sahaa saivat maistaa myös kentän ja huoltorakennuksen välissä olleet muutamat lehmukset.


Urheilukentän pysäköintialueella on kahden erillisen hiekkakentän välinen puusto kaadettu nurin ja alueet yhdeistetään yhdeksi aiempaa suuremmaksi pysäköintialueeksi. Alue palvelee myös jäähallille tulevia.

Viimeinen tiivistys

odottaa kevättä


Lähes kaikki täksi syksyksi suunnitellut työt ehdittin tehdä. Yleisurheilun suorituspaikoilla kolmannen ja viimeisen kantavan kerroksen tiivistämistä ei ehditty tehdä ennen lumen satamista.


Maamassoja ajettiin kentän huoltorakennuksen ja Lammassaarentien välille jäävälle kentälle. Kenttään saatiin tällä tavoin lajennettua ja korotettua. Alue kylvetään ensi keväänä nurmelle.


Karhumäen kentän nurmikenttä sen sijaan toteutetaan ensi keväänä siirtonurmella.

Suorituspaikat

saavat Novotania


Lopputyöt Karhumäen kentällä jatkuvat keväällä heti roudan sulamisen jälkeen. Tavoitteena on, että siirtonurmen laittoon päästään mahdollisimman aikaisin, samoin yleisurheilun suorituspaikkojen ja juoksuratojen päällystämiseen.


Yleisurhelun suorituspaikat saavat punaisen Novotan-päällysteen.


— Novotan on pintamateriaalina huokoinen ja halvempi kuin erityisesti kilpailukäyttöön suunniteltu Mondo. Novotan palvelee meillä hyvib sekä harjoittelu- että kilpailualustana, yleisurheilun monitoimimies Lauri Asikainen Imatran Urheilijoista sanoo.


Todennäköisesti keväällä muotoillaan myös puetun katsomon maavalleja. Vallia loivennetaan nykyisiä turvallisuusmääräyksiä vastaavaksi, uuden kiinteän katsomon rakentamien on ajoitettu vuodelle 2019.


Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat