Paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä, kun IPV nitisti Kiteen Pallolta tärkeät kolme pistettä – "Panosta oli paljon pelissä, mutta se näkyi positiivisesti meidän otteissa"

Kauden viidennellä kolmen pisteen voitolla IPV pysyi mukana tiukassa taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Santeri Tynkkynen

IPV:n paidastakin tuttu KiPan lukkari Ville Liukku on usein onnistunut sotkemaan IPV:n sisäpeliä, mutta torstaina hän ei siinä onnistunut.
IPV:n paidastakin tuttu KiPan lukkari Ville Liukku on usein onnistunut sotkemaan IPV:n sisäpeliä, mutta torstaina hän ei siinä onnistunut.

Vahvaan syysvireeseen äitynyt Imatran Pallo-Veikot otti torstai-iltana elintärkeän kolmen pisteen voiton Kiteen Pallosta Ukonniemessä jaksoin 2–0 (5–3, 5–2).

Kauden viidennellä kolmen pisteen voitolla IPV pysyi mukana tiukassa taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

IPV nousi voitolla 27 pisteeseen ja teki pientä pesäeroa takana tuleviin Pattijokeen, Kempeleeseen ja Koskenkorvaan, joilla on ottelu vähemmän pelattuna. IPV on ennen kauden kahta viimeistä ottelua sarjassa kahdeksantena.

– Panosta oli paljon pelissä, mutta se näkyi positiivisesti meidän otteissa, pelinjohtaja Jyrki Valle totesi ottelun jälkeen.

IPV:n kärki pelasi kauden parhaan pelin

Voittajasta ei torstaina ollut epäselvyyttä missään vaiheessa, sillä IPV oli niskan päällä läpi ottelun. Voitokkaasta ottelusta on vaikea nimetä ainoastaan yhtä avainhahmoa, sillä IPV:n kärki toimi kokonaisuudessaan hyvin.

Kärkimies Teemu Nurmio meni kentälle jokaisella lyöntikerralla, Juuso Lattu purki ykköstilannetta sadan prosentin tehoilla ja Tuomas Jussila vaihtoi kärkeä kolmoselle takuuvarmasti ammattimiehen elkein.

Tästä pääsi nauttimaan erityisesti ottelun ykköspalkittu Sami Partanen, joka löi ottelussa viisi juoksua yksittäisillä lyönneillä.

– En muista, että hetkeen olisi noin montaa yritystä numerolla ollut. Kun tilanteeseen pääsee useammin ja useammin, niin se luopi turvaa ja pääsee jyvälle mitä tehdään, Partanen veisteli ottelun jälkeen.

Punapaitojen kapteeni allekirjoittaa sen, että torstain peli oli IPV:n kärjen osalta kauden paras esitys.

– Jos numerolla kolme on kahdeksan yritystä, niin keula on toiminut silloin hienosti. Se mahdollisti sen, että pääsimme lyömään juoksuja tuolla määrällä.

Pelaamiseen löytynyt tasaisuutta kauden tärkeimmällä hetkellä

Avausjaksolla IPV:n sisäpeliä avitti myös Kiteen ulkopelivirheet ja etenkin harhaheitot. Kitee jätti muutaman varman näköisen palon tekemättä ja kruununa vielä lahjoitti IPV:lle yhden juoksun harhalla.

Ensimmäisen jakson neljästä muusta juoksusta kaksi löi Sami Partanen ja yhdet mieheen Juho Toivola ja Konsta Hyötyläinen.

Sisäpelissä avausjaksolla Kiteen kärki toimi IPV:n tavoin täydellisesti sadan prosentin tehoilla. KiPa rakensi avausjaksolla kahdeksan kolmostilannetta, mutta IPV:n tiivis ulkopeli jätti vierailijat vain kolmeen juoksuun.

Toisellakin jaksolla Kitee onnistui rakentamaan tilannetta kohtuullisesti, mutta IPV jätti vierailijat tylysti kahteen juoksuun. IPV:n toisen jakson juoksut löivät Sami Partanen ja Juho Toivola.

IPV on seitsemästä edellisestä ottelusta jäänyt pisteittä vain kerran, Hyvinkäällä Tahkoa vastaan. Pelaamiseen on löytynyt tasaisuus kauden ratkaisuhetkillä.

Syyksi pelinjohtaja Jyrki Valle sanoo sen, että joukkue on saanut Juuso Latun täydellä teholla mukaan peleihin ja saanut siirrettyä Sami Partasta enemmän vaihtajan roolista kotiuttajaksi.

– Niin pienistä asioista se on kiinni, toteaa Valle.

IPV:llä on jäljellä kaksi runkosarjan ottelua, joissa se kohtaa molemmissa sarjakärki Joensuun Mailan. Joukkueet iskevät yhteen ensin sunnuntaina Joensuussa ja uudelleen ensi tiistaina Imatralla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset