Palloliitto julkaisi Kolmosen sarjaohjelman: IPS:n kausi alkaa 13. kesäkuuta – "Innolla ja suurella sydämellä pelaajat ovat ainakin tulleet harjoittelemaan"

Simpeleen Urheilijat luopuu Kolmosen sarjapaikasta pelaajapulan takia.

Joonas Tapaninen

IPS aloittaa kauden kotikentällään 13. kesäkuuta. Arkistokuva.
IPS aloittaa kauden kotikentällään 13. kesäkuuta. Arkistokuva.

Imatran Palloseuran koronapiina helpottaa. Kaakon Kolmosessa pelaava imatralaisjoukkue päässyt pitkästä aikaa harjoittelemaan joukkueena koronarajoitusten keskeytettyä harjoitustoiminnan pitkäksi toviksi.

– Joukkueena kokoonnuimme ensimmäisen kerran viime viikon perjantaina turvavälejä noudattaen. Tällä viikolla on ollut kolmet harjoitukset. Ehkä pikkuisen fyysistä kuntoa pitää nostaa, mutta innolla ja suurella sydämellä pelaajat ovat ainakin tulleet harjoittelemaan sitä varten, että kauden aikana pärjätään, kertoo IPS:n päävalmentajana jatkava Stanislav Yurgelevich.

Alkavan kauden pelipäivät voidaan jo ympyröidä kalenteriin, sillä Palloliitto julkaisi otteluohjelman tällä viikolla.

IPS aloittaa kautensa kotiottelulla Haminan Pallo-Kissoja vastaan lauantaina 13. kesäkuuta. Kyseessä on kierroksen ainoa ja samalla kauden ensimmäinen sarjaottelu Kaakon Kolmosessa.

Kolmosessa pelataan tänä kesänä yksinkertainen alkurunkosarja, jonka jälkeen joukkueet jaetaan sijoitusten perusteella ylä- ja alaloppusarjoihin.

Joukkueita sarjassa piti olla täysi tusina, mutta joukkuemäärä putosi yhdellä, kun Simpeleen Urheilijat ilmoitti luopuvansa sarjapaikasta ja tiputtautui pelaajapulan takia Vitoseen.

Ratkaisijoita lähti naapuriseuroihin

IPS:n tavoitteet Kolmosessa ovat varsin maltilliset kuudenteen sijaan päättyneen viime kauden jälkeen.

– Tilanne on vähän muuttunut, kun viime kauden avainpelaajia lähti muualle. Haluamme ainakin pysyä sarjassa, kehittää pelaajien tasoa ja ajaa sisään sekä nykyisiä että entisiä B-junioreita sekä antaa heille mahdollisuus pelata edustusjoukkueessa.

IPS menetti viime kauden jälkeen monta nuorta pelaajaa Kakkosessa pelaaviin naapuriseuroihin. Joutsenon Kultsu FC nappasi imatralaisseurasta Joona Husun, Simo Kurkisuon ja Jari Reposen, PEPO Lappeenrannan riveihin matkasivat puolestaan Nuutti Toiviainen ja Jesse Purhonen.

IPS:llä on Kakkosessa pelaavan PEPOn kanssa farmisopimus, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Viime kausina IPS:n johtaviin pelaajiin kuulunut Roman Reijonen jatkaa joukkueessa, mutta kuntoutuu vielä keväällä tehdystä leikkauksesta. Yurgelevich uskoo luottopelaajansa toipumiseen.

– Hän toisi joukkueeseen kokemusta, ja luovana pelaajana hän pystyy tekemään tilanteita, rauhoittamaan peliä ja antamaan niitä viimeisiä, ratkaisevia syöttöjä, Yurgelevich näkee.

Luetuimmat