Jaakko Hänninen polki 168,2 kilometrin tasamaakilpailun Bordeaux´sta Saintesiin, sijoitus yhdeksäs

Hännisen kilpailua hankaloitti rikkoutunut vaihteensiirtäjä.

Kai Skyttä

Jaakko Hännisellä oli sunnuntaina tiukka kisapäivä. Kuva tammikuulta, jolloin Hänninen oli käymässä kotona Ruokolahdella.
Jaakko Hännisellä oli sunnuntaina tiukka kisapäivä. Kuva tammikuulta, jolloin Hänninen oli käymässä kotona Ruokolahdella.

Ruokolahtelaispyöräilijä Jaakko Hänninen, 21, sijoittui yhdeksänneksi Ranskassa ajetussa 168,2 kilometrin tasamaakilpailussa.

Kisa Bordeaux´sta Saintesiin oli Hänniselle rankka. Loppukierroksilla hän oli kuitenkin mukana irtiottoryhmässä, joka ratkaisi kilpailun voiton.

— Alkumatkasta joku kilpakumppani ajoi takavaihteensiirtäjääni ja se vaurioitui sen verran, että minulla oli vain kaksi kolmasosaa välityksistä käytössä. Siinä saikin kovassa tuulessa kampea pyörittää, kommentoi Hänninen kisaa seuran tiedotteessa.

Kilpailun voittoon polki ranskalainen Mickaël Guichard. Hänninen oli yhdeksäs.

— Tulos oli minulle ihan tyydyttävä tällaisessa maastossa, arvioi Hänninen.

Viikkoa aiemmin Hänninen taisteli voitosta 125 kilometrin Circuit des Communes de la Vallée du Bédat -kilpailussa. Hän sijoittui lopulta kisassa toiseksi.

Hänninen teki viime vuoden lopulla ammattilaissopimuksen ranskalaisen huipputallin kanssa. Sopimus astuu voimaan elokuussa.

Siihen asti hän ajaa Ranskassa Saint-Étienne Loire -amatöörijoukkueessa valmistavia kilpailuja.

Uusimmat uutiset