Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen hiihti Vantaalla Suomen cupissa neljänneksi – Nappisuoritus toi kutsun maajoukkueen kansalliseen ryhmään Salpausselän maailmancupiin

Ville Ahonen panostaa Salpausselällä 30 kilometrin yhdistelmäkilpailussa erityisesti perinteisen osuuteen.

Joonas Tapaninen

Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen sai Vantaan onnistuneesta hiihdosta palkinnoksi paikan Salpausselän maailmancupiin. Arkistokuva.
Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen sai Vantaan onnistuneesta hiihdosta palkinnoksi paikan Salpausselän maailmancupiin. Arkistokuva.

Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen pisti viime viikolla parasta pöytään Vantaalla Hakunilassa maastohiihdon Suomen cupissa.

Ahonen hiihti perinteisen kympillä neljänneksi heti maajoukkuehiihtäjien Ristomatti Hakolan, Joni Mäen ja Perttu Hyvärisen jälkeen. Ahonen jäi kilpailun voittaneesta Hakolasta jälkeen 40 sekuntia.

Tulos ja kilpailu olivat kaikin puolin oikein hyvät, Ahonen kuvailee viime viikon suoritustaan.

– Tämä kausi on mennyt erittäin hyvin. Sain hyvän tuloksen ulos, olin ottanut vähän kevyemmän harjoitusviikon alle. Joulun aikaan treenasin hyvin, hän kertoo.

Viime viikon onnistuneen suorituksen myötä Ahonen valittiin Suomen hiihtomaajoukkueen kansalliseen ryhmään ensi viikonlopun Salpausselän maailmancuppiin.

Ahosen lisäksi kansallisessa ryhmässä ovat Lauri Lepistö, Lauri Vuorinen ja Remi Lindholm. Suomen ykkösjoukkueessa ovat Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Markus Vuorela sekä Juho Mikkonen.

Salpausselällä panostetaan perinteiseen

Lauantaina Salpausselällä hiihdetään 30 kilometrin yhdistelmäkilpailu, joka pitää sisällään 15 kilometrin perinteisen osuuden sekä 15 kilometrin vapaan osuuden.

Ville Ahonen satsaa erityisesti perinteisen osuuteen, joka on hänelle vahvempi hiihtotyyli. Mukana ovat maailman kärkihiihtäjät, ja imatralaishiihtäjä ennakoi, että kyyti voi olla kylmää.

– Perinteisen osuus on ensin, lähdetään tekemään hyvää osuutta ja roikkumaan mukana niin pitkään kuin pystyy. Maailman kärki on niin kova, että vapaalla ei varmasti ole niin hyvät mahdollisuudet roikkua letkassa. Lähdetään taistelemaan ja katsotaan, miten käy, hän ennakoi.

Sunnuntaina Salpausselällä hiihdetään viestit. Ahosen mukaan viestijoukkueet päätetään myöhemmin, osittain lauantain kilpailun perusteella.

Suomen ykkösjoukkue tulee todennäköisesti rakentumaan maan kärkihiihtäjien ympärille, mutta jos Ahonen hiihtää lauantaina nappisuorituksen, voi hänellä olla mahdollisuudet kakkosjoukkueeseen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset