Arttu Tyystjärvi loikkasi Imatralta Lappeenrantaan Simo Lipsasen ja Petri Ruotsalaisen tiimiin

Arttu Tyystjärvi opiskelee Joensuussa ja harjoittelee siellä yhdessä Simo Lipsasen kanssa.
Arttu Tyystjärvi opiskelee Joensuussa ja harjoittelee siellä yhdessä Simo Lipsasen kanssa.

Kolmiloikkaaja Arttu Tyystjärvi siirtyy Imatran Urheilijoista Lappeenrannan Urheilu-Miehiin. Lokakuun alusta lähtien häntä on valmentanut Petri Ruotsalainen, joka on myös Simo Lipsasen valmentaja.
Tyystjärven mukaan valmentajan ja seuran vaihto oli pitkään harkittu päätös.
— Valmennussuhde Ruotsalaisen Petrin kanssa oli vaihdokseen suurin syy.
Ruotsalaisen kanssa Tyystjärvi on tehnyt satunnaisesti yhteistyötä kisoissa. Kun oma valmentaja ei ole ollut paikalla, lappeenrantalaisvalmentaja on auttanut askelmerkin haussa ja katsonut tekniikan päälle.

Valmennussuhde Ruotsalaisen Petrin kanssa oli vaihdokseen suurin syy.

Ennätystä hakemaan

Tyystjärvi opiskelee Joensuussa ja harjoittelee siellä myös yliopiston kirjoilla olevan tiimikaverinsa Lipsasen kanssa. Suomen ennätyksen kesällä loikanneen Lipsasen tasosta Tyystjärvi ei vielä haaveile, mutta loikkaennätyksen 15,40 pitäisi tulevalla kaudella parantua.
Isona tavoitteena mielessä on 22-vuotiaiden EM-kilpailut Ruotsissa parin vuoden päästä. Lipsanen loikki vastaavissa kisoissa kesällä hopealle ja rikkoi Pertti Pousin pitkäaikaisen SE:n tuloksellaan 17,14.

Hankala kesä takana

Arttu Tyystjärvi oli viime kesän Kalevan Kisojen nelonen ja hyppäsi myös Ruotsi-ottelussa. 2016 hän loikki SM-kisoista pronssia ja SM-hallista hopeaa, mutta viime kautta hän kuvaa hankalaksi osin armeijankin vuoksi.
Hallikaudella hän aikoo kilpailla 3—4 kertaa ja kesällä joitain kisoja myös sivulajissaan pituushypyssä. Suuria tavoitteita hallista ei ole.
— Se on välitsekkaus, missä mennään harjoittelussa. Tärkeintä on olla kunnossa ensi kesänä, Tyystjärvi sanoo.
Leiri lämpimässä on edessä keväällä, mutta paikka ja ajankohta ovat vielä avoinna.