Ruokolahdelle suunnitellun skeittiparkin rahoituskuvio on edelleen auki — Hankkeeseen osoitettu 20 000 euron määräraha pitäisi vähintään nelinkertaistaa, jotta rakennustyöt voisivat alkaa

Useimpien urakkatarjousten hintalappu kohoaa reilusti yli 100 000 euroon ja halvimmillaankin hanke maksaisi 80 000 euroa, kertoo kunnanjohtaja Tuomo Sallinen.

Joonas Tapaninen

Skeittiparkille on katseltu paikkaa Ruokolahden urheilukentän ympäristöstä Metsolantien varresta.
Skeittiparkille on katseltu paikkaa Ruokolahden urheilukentän ympäristöstä Metsolantien varresta.

Ruokolahden kunta varasi viime vuonna 20 000 euron määrärahan ulkoliikuntapaikan rakentamiseen. Tuolloin kuntalaispalautteen perusteella päädyttiin rakentamaan kunnan alueelle skeittaukseen ja potkulautailuun pyhitetty harrastusalue.

Rakennustöitä ei ole kuitenkaan päästy aloittamaan, sillä selvityksen mukaan nykyinen rahoitus ei ole riittävä skeittiparkin rakentamiseen. Kunnanjohtaja Tuomo Sallisen mukaan useimpien urakkatarjousten hintalappu kohoaa reilusti yli 100 000 euroon ja halvimmillaankin hanke maksaisi 80 000 euroa.

— Tosiasia on, että ne tarjoukset, joita olemme vertailleet, osoittavat skeittiparkin olevan ainakin tällä hetkellä kallis ratkaisu. Sitä pitää vielä jumpata ja miettiä porukalla, miten hanke tullaan toteuttamaan ja onko toteuttaminen tarkoituksenmukaista, Sallinen muotoilee.

Yksi vaihtoehto Sallisen mukaan on, että hankkeelle haetaan ulkopuolista rahoitusta muun muassa yhteistyökumppanien ja Leader-rahoituksen avulla.

— Mahdollinen sijainti on selvitetty, toimijat ovat lähettäneet tarjouksiaan ja asioita pystytään lähteä edistämään, mutta täytyy nyt vielä selvittää tämän hankkeen muut rahoitusvaihtoehdot ja yhteistyökumppanit, Sallinen sanoo.

Todennäköisin sijainti on urheilukentän ympäristö Metsolantien varressa.

— Minun näkemykseni on, että tänä vuonna tuskin rakennustyöt alkavat. Ensi vuosi on enemmän realismia, Sallinen arvioi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset