Imatran Ketterän NHL-mies Jan Jenik ja hattutemppumies Jere-Matias Alanen loistivat SaPKon kaadossa

Kai Skyttä

20-vuotias Jan Jenik on jo osoittanut olevansa vahvistus Imatran Ketterälle. Arkistokuva.
20-vuotias Jan Jenik on jo osoittanut olevansa vahvistus Imatran Ketterälle. Arkistokuva.

Imatran Ketterän Jan Jenik esittäytyi vakuuttavalla tavalla uudelle kotiyleisölleen lauantaina. Savonlinnan SaPKo karkasi kahdesti kahden maalin johtoon, mutta Ketterä ei suostunut taipumaan, vaan voitti Mestiksen ottelun lopulta maalein 6–4 (1–2, 2–2, 3–0).

– Olimme ensimmäisen erän tosi huonoja. Toiseen erään pelaajat nostivat tasoaan selkeästi, nostimme kamppailua, liikettä, halua pelata ja heittäytymistä pelille, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen totesi Ruudun haastattelussa.

Jere-Matias Alanen tykitti Ketterälle kolme maalia, joista viimeisen tyhjään SaPKon maaliin.

– Hienoa, että Alanen sai onnistumisia. Välillä on ollut tukkoista hänelläkin. Siellä on varmaan Lempäälän Villihanhessa tänään kaljat puoleen hintaan koko illan, Lehtonen väritti Ruudun haastattelussa.

Kaukalon paras pelaaja oli kuitenkin Jenik, jonka NHL-seura Arizona Coyotes on lainannut toistaiseksi Ketterään. Hän iski kaksi maalia ja syötti yhden.

Nuori tsekkihyökkääjä oli varsinkin kiekollisena joukkueensa vahvimpia ja teki illan hienoimmat osumat, kun hän laukoi Ketterän 3–4-kavennusmaalin lähes nollakulmasta ja 4–4-tasoituksen koko kentän mittaisen kuljetuksen päätteeksi rystylaukauksella.

Ketterä-luotsi Lehtonen totesi Ruudulle, että Jenik osoitti paikoissaan olevansa pelimies ja erittäin hyvä kiekon kanssa.

– Jenik tuli nyt peleihin hyvin sisään. Vielä on tekemistä monen asian kanssa. Hän pelaa vähän erilaista peliä kuin meidän pelimme on. Se vähän rikkoo rytmiämme, mutta ajetaan äijää koko ajan sisään uuteen kulttuuriin ja toimintatapoihin.

Alasen kaksi ensimmäistä maalia syntyivät ylivoimalla Henry Karjalaisen ja Niko Ahoniemen esitöistä.

Ahoniemi syötti myös Roope Reinin tekemän 1–2-ylivoimakavennuksen.

Luetuimmat

Kommentoidut