SaiPalle harjoituskauden avausvoitto — John Persson: "Eilinen oli nöyryytys"

| Kauden ensimmäinen voitto nosti ilon pintaan sputnikkien keskuudessa. Ruotsalaishyökkääjä John Persson kaipaa joukkueeltaan parempaa työmoraalia.

Mika Strandén

John Persson odottaa joukkueen Sveitsin leiritystä.
John Persson odottaa joukkueen Sveitsin leiritystä.

Perjantainen rypeminen Ketterää vastaan oli selvästi jättänyt jälkensä SaiPan joukkueeseen. Sen verran riehakkaissa tunnelmissa juhlittiin 3—5-voittoa JYPistä Imatran jäähallin pukukoppien tuntumassa.

Voitto olikin ensimmäinen keltaisessa paidassa muun muassa uusille hyökkääjille Tomas Záborskýlle ja John Perssonille, jotka johdattivat voittokulkuetta kohti pukusuojaa.

— Tänään joukkueessa oli oikeaa asennetta ottaa voitto. Eilinen oli nöyryytys, mutta onneksi saimme jätettyä sen taakse, Persson huokasi.

Ketterä-tappio ja nihkeä alkukausi oli vaikuttanut myös päävalmentaja Tero Lehterään, joka vitsaili ottelun jälkeen joukkueen sarjatilanteesta voiton jälkeen.

— Nyt oli hyvä esitys. Tuli uusia miehiä näyttämään, mikä on vaatimustaso. Ensimmäisessä erässä osa meni vielä mokkasiineissa. Saatiin eilen kuitenkin ihan hyvä oppitunti. Jos ei olla valmiita laittamaan itseä likoon ja voittamaan kaksinkamppailuita, ei pärjää millään sarjatasolla.

Ketterä-ottelussa huilanneista Záborský näytti ensimmäisessä erässä, miksi hänet on Lappeenrantaan hankittu. Rannelaukaus kilahti välittömästi ylänurkassa, kun ylivoimalla löytyi ylimääräistä tilaa nousta maalille.

Maalitilin avauksia keltanutuille

Myös Persson pääsi avaamaan maalitilinsä SaiPassa. Micke Saaren järjestämä maalipaikka kolmannessa erässä ei jäänyt käyttämättä.

Maalien makuun pääsivät myös koeajalla olevat hyökkääjät Jaroslav Aleksejev ja Topi Piipponen, jonka terävä laukaus tuotti tulosta perjantainakin. Maaleista huolimatta päävalmentaja Lehterä ei vielä aivan riemuun revennyt.

— Meillä on paljon nuoria pelaajia, jotka hakevat uusia steppejä urallaan ja pyrkivät löytämään uuden tason itselleen.

Itsellä on ollut vähän vaikeata hahmottaa milloin pitäisi taklata ja milloin ei. — John Persson

— Topi oli hyvä. Toivottavasti siihen tekemiseen tulee lisää itseluottamusta onnistumisten myötä.

Myös Persson oli tyytyväinen voitto-ottelun jälkeen. Oma tekeminen alkaa hiljalleen löytyä, vaikka joukkueella onkin vielä paljon tehtävää ennen sarjakauden alkua.

— Peli on Suomessa hieman hitaampaa kuin Ruotsissa. Itsellä on ollut vähän vaikeata hahmottaa milloin pitäisi taklata ja milloin ei.

Ruotsalainen kaipaa joukkueelta vielä parempaa työmoraalia. Joukkueen Sveitsin leirille on lyöty paljon odotuksia.

— Tuollaiset viikon leirit ovat aina hyviä. Siinä ollaan joka päivä aamusta iltaan yhdessä, silloin oppii tuntemaan kaverit paljon paremmin, Persson odottaa.

Omat odotukset on myös Lehterällä.

— Siellä on hyviä joukkueita vastassa, joudutaan kamppailemaan isoja miehiä vastaan.

Ketterälle tappio

Imatralla päivän toisessa ottelussa kohtasivat Imatran Ketterä ja KooKoo Kouvolasta. Ottelu päättyi lopulta Ketterän 2—4-tappioon.

Vielä pelin puolivälissä kaikki vaikutti turnausisännän kannalta hyvältä. Perjantaina SaiPan voittanut Ketterä meni heti toisen erän alussa maalin johtoon, ja lisäsi pian eron kahteen.

Edellisen ottelunsa hävinnyt KooKoo intoutui kuitenkin takaa-ajoon ja tuli tasoihin vielä ennen kahvitaukoa. Voitto-osumaa saatiin odottaa kolmannessa erässä alle viisi minuuttia. Maalista vastasi KooKoon slovakialaisvahvistus Samuel Buček.

Juttua muokattu 24.8. kello 21.00, lisätty Ketterä—KooKoo-ottelun lopputulos.

Luetuimmat

Kommentoidut