Loukkaantumiset ja liigakomennus tekivät ison loven Ketterän kokoonpanoon KeuPa-pelissä — "Ripatilla on iso kasa tikkejä takaraivossa"

Synkän illan valopilkku oli pelaavaan kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen liittynyt Onni Toivanen.

Joonas Tapaninen

KeuPan pelaajilla riitti tuulettavaa Imatralla lauantaina-iltana.

Iso, vahva ja viiltävän tehokas. Mestistä johtava KeuPa HT oli kaikkea edellä mainittua lauantaina Imatran jäähallissa.

— Ehdottomasti pahin joukkue, jonka olemme kohdanneet kotijäällä tänä syksynä, tunnusti Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen.

Vierasjoukkueen riveissä on monia liigan kynnyksellä olevia sekä jo jääkiekkoliigassa näyttöjä antaneita pelaajia, jotka tekevät KeuPasta tällä kaudella yhden mestarisuosikeista.

Illan ehdoton hahmo oli kaksi edellistä kautta Ilveksessä kiekkoillut Markus Jokinen, joka iski ottelussa kypärätempun.

— Heillä on hyvät yksilöt, mutta he pelaavat myös joukkueena hyvin. Ei ihme, että joukkue on sarjakärjessä, Lehtonen sanoi.

Ketterän iltaa varjostivat muutamien avainpelaajien poissaolot. Tehokkaasti Tomi Iso-Mustajärven johtaman ykkösnyrkin laidalla esiintynyt Santeri Vuoti viiletti lauantaina Helsingissä SaiPan väreissä.

— Vuoti on meille tärkeä maalin- ja pisteidentekijä. Tilanne on kuitenkin se, että SaiPalla on nyt paljon hyökkääjiä sivussa ja haluamme toimia yhteistyön puitteissa mahdollistaen myös pelaajiemme liigaan pääsemisen.

Koskiselle pitkä huili

Erno Ripatin johtama kolmoskenttä oli Ketterän kantavia voimia perjantaina Vantaalla, mutta Ripatin loukkaantuminen pelin lopussa teki ison loven ketjun pelaamiseen lauantaina.

Rudolfs Maslovskis ja Saku Viskari eivät löytäneet koko iltana yhteispeliään keskusmieheksi nostetun Samuli Vuokniemen kanssa, jonka vuoksi kolmikko joutui ottelussa täysin ulkoradalle.

— Ripatti on ison sydämen pelaaja, joka pystyy heikolla hetkillä sytyttämään joukkuetta kovalla taistelulla. Myös eilen pelin alussa loukkaantunut Jesse Koskinen on vähän samanlainen pelaaja, Lehtonen sanoi.

Koskisen sormi on murtunut, ja hänellä on Lehtosen mukaan edessään pitkä sairasloma. Kiekosta päähän saaneen Ripatin paluu tapahtunee reilun viikon päästä.

— Ripatilla on iso kasa tikkejä takaraivossa, mutta hän selvisi ilman sisäisiä vammoja. Onneksi selvittiin näin vähällä, sen verran kova lämäri tuli kupoliin.

Toivanen illan valopilkku

Lehtonen peräänkuulutti tappion jälkeen, että nyt on uusilla pelaajilla mahdollisuus nousta esiin ja tarttua isompaan rooliin.

Yksi esimerkki tästä lauantaina nähtiinkin. Viime pelit pelaavan kokoonpanon ulkopuolella olleen Onni Toivasen esitys oli Ketterän illan harvoja valonpilkahduksia.

— Onni pelasi hyvin, teki maalin ja rakensi muitakin paikkoja. Tätä juuri tarkoitan, että kun näytönpaikka tulee, pitää tarttua tilaisuuteen, niin kuin Toivasen Onni tänään teki, Lehtonen suitsutti.

Ennen maaottelutaukoa Hermestä vastaan viimeksi pelaavassa kokoonpanossa ollut Toivanen teki päätöserän lopussa Ketterän toisen ja illan viimeisen osuman.

Pelin lopputuloksen kannalta maali oli lähinnä kosmetiikkaa, mutta Toivaselle kauden toinen osuma oli varmasti henkisesti tärkeä.

— Maali on tietysti kiva juttu, mutta ei se tällaisessa tilanteessa lämmitä samalla tavalla kuin voittojen jälkeen, Toivanen sanoi.

— Pari erää siinä tule katseltua. Onhan se vaikeaa lähteä pitkän tauon jälkeen pelaamaan. Pelituntuma häviää kuitenkin yllättävän nopeasti, hän jatkoi.

Katsomokomennus mittaa kantin

Lehtonen kehui Tolvasen työmoraalia pitkän pelaamattomuuden aikana.

— Hän on tehnyt paljon ekstratöitä, harjoittelee ja janoaa paikkaa kokoonpanosta. Pelaajan kantti mitataan silloin, kun hän jää kokoonpanon ulkopuolelle: kasvaako työmäärä vai lannistuuko hän. Onni on aina ollut hyvä työntekijä, mutta kiristänyt vielä ruuvia tällä kaudella, Lehtonen kehui.

Toivanen sanoi keskittyneensä tauon aikana pitämään kuntoa yllä ja pääkopan kunnossa.

— Yritin olla ajattelematta liian pahoja asioita, ja toivoin vain pääseväni pelaamaan mahdollisimman pian. Ja olihan se kivaa päästä taas kentälle, Toivanen hymyili.

Ensi viikolla kolme peliä

Ketterä palaa kaukaloon ensi perjantaina, jolloin se matkaa Rovaniemen Kiekon vieraaksi. Lauantaina vastassa on Kokkolan Hermes, sekin vieraskentällä.

— Meillä ei ole ollut kauden aikana liikaa mahdollisuuksia harjoitella, koska olemme pelanneet niin paljon. Alkuviikon treenaamme kovaa, jotta olemme valmiita pelaamaan parasta jääkiekkoamme, kun lähdemme torstaina kohti Rovaniemeä, Matias Lehtonen linjasi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset