Helsingin Jokerit on osallistumassa Ketterän järjestämään Bauer-turnaukseen elokuussa – "Imatralla on hyvät fasiliteetit ja näemme sen mielenkiintoisena harjoituspelipaikkana"

Koronatilanne voi vielä sotkea syksyn turnaussuunnitelmia. "Olemme kädet ristissä, että saamme pelata turnauksen", sanoo Ketterän urheilutoimenjohtaja Turkka Partanen.

Johanna Erjonsalo

Marko Anttilan edustama Helsingin Jokerit on saapumassa syksyllä pelaamaan Imatralle.
Marko Anttilan edustama Helsingin Jokerit on saapumassa syksyllä pelaamaan Imatralle.

Mikäli koronavirus ei sotke syksyn suunnitelmia, tulee Imatran Ketterä järjestämään perinteisen Bauer-turnauksen kolmipäiväisenä turnauksena 20.-22. elokuuta.

Ketterän urheilutoimenjohtajan Turkka Partasen mukaan turnaukseen osallistuu viidestä kuuteen joukkuetta. Ketterän lisäksi yksi tulonsa vahvistaneista joukkueista on KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit, jonka on määrä pelata Imatralla kaksi harjoitusottelua.

Partasen mukaan idea Jokereiden saapumisesta syntyi viime syksynä. Ketterän tavoitteena oli saada seuraavaan turnaukseen uusia isoja seuroja.

– Monien kuukausien soittelun jälkeen saimme Jokerit innostumaan ja vakuuttumaan siitä, että tänne kannattaa tulla.

Myös Jokerit odottaa innoissaan pelejä Imatralla, kertoo seuran pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen.

– Tiedämme, että Imatralla on hyvät fasiliteetit ja näemme sen mielenkiintoisena harjoituspelipaikkana, kommentoi Vuorinen.

Ketterän urheilutoimenjohtaja Turkka Partanen ei vielä tässä vaiheessa kommentoi, kohtaako Ketterä ja Jokerit turnauksensa toisensa.

– Turnauksen otteluohjelma julkaistaan myöhemmin, hän toteaa.

Jokereiden tulevan kauden joukkue vilisee tähtipelaajia. Helsinkiläisseuran paidassa pelaa muun muassa lähes kansallissankarin asemaan kevään 2019 maailmanmestaruuskisoissa noussut maailmanmestari Marko "Mörkö-Marko" Anttila sekä NHL:ssäkin pelanneet Jordan Schroeder, Saku Mäenalanen, Henrik Haapala sekä Iiro Pakarinen.

"Olemme kädet ristissä, että saamme pelata turnauksen"

Helsingin Jokerit siirtyi pelaamaan kotimaisesta Liigasta KHL:ään kaudelle 2014–2015.

Ennen ensimmäistä KHL-kautta Jokerit kohtasi harjoitusottelussa Hämeenlinnassa TPS:n, mutta sen jälkeen helsinkiläisseura ei ole pelannut harjoitusotteluita Liiga-joukkueita vastaan.

Imatralla se on ensi syksynä mahdollista. Partanen ei vielä paljasta muita turnaukseen osallistuvia joukkueita, mutta todennäköisesti jäällä nähdään myös Liiga-joukkueita.

Tässä vaiheessa on kuitenkin syytä laittaa vielä hieman jäitä hattuun vallitsevan koronatilanteen takia.

Partasen mukaan Jokereiden peleihin halli myytäisiin varmasti täyteen, mutta pahimmillaan ottelut voidaan joutua pelaamaan tyhjille katsomoille.

– Olemme varautuneet siihen. Neuvottelemme parhaillaan turnauksen televisiointioikeuksista suomalaisen yhtiön kanssa. Kaikki pääsevät kyllä näkemään pelit jollain tavalla, mutta koronarajoitukset päättävät, pääseekö yleisö paikan päälle.

Partanen toivoo hartaasti, että turnaus voidaan pelata läpi suunnitellusti.

– Olemme kädet ristissä, että saamme pelata turnauksen.