Se on siinä, nimittäin Ukonniemen ensilumen ladun hiihtokausi ─ "Viimeistään keskiviikkona hiihtäminen on mahdotonta"

Imatran ensilumen latu on nyt jäätynyt hiihtokelvottomaksi. Leudon talven vuoksi hiihto-olosuhteiden eteen paiskittiin Ukonniemessä töitä hartiavoimin läpi kauden.

Santeri Tynkkynen

Ensilumen latu laitetaan tältä kaudelta pakettiin. Arkistokuva.
Ensilumen latu laitetaan tältä kaudelta pakettiin. Arkistokuva.

Helmikuun syksyinen sää veti Ukonniemen ensilumen ladusta virallisesti pidemmän korren. Latu joudutaan sulkemaan huomenna keskiviikkona 19. helmikuuta, tiedottaa Imatran kaupunki.

– Latu on jäätynyt monesta kohtaan todella pahasti, viimeistään keskiviikkona hiihtäminen on mahdotonta. Jos tiistaina aikoo vielä hiihtää, kannattaa olla varovainen, liikuntapaikkamestari Jani Niittynen toteaa tiedotteessa.

Sen sijaan stadionin ampumapenkka yritetään vielä pitää karheana käyttäjiä varten jonkin aikaa.

Ensilumen latu avattiin Imatralle 19. lokakuuta. Leuto sää rokotti olosuhteita talven aikana useaan otteeseen, ja latua lyhennettiin 5,5 kilometristä aina 1,5 kilometriin. Ensilumen ladun markkinoinnista vastaavan Imatra Base Campin toimitusjohtaja Jukka Aallikko on hiihtokauteen tyytyväinen.

– Ensilumen latu takasi Imatran ja samalla koko Etelä-Karjalan hiihtoharrastajille harjoittelumahdollisuuden lokakuun puolivälistä helmikuuhun asti, kun luonnonlatuja ei ollut. Myös ampumahiihto- ja hiihtoleirejä oli enemmän kuin koskaan aiemmin.

Hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden erityisasiantuntija Harri Valtasola kertoo tiedotteessa, että ensilumen ladulle myytiin lippuja tällä kaudella noin 2 000 kappaletta, mikä on aiempia vuosia enemmän. Valtasolan mukaan tarkat myyntiluvut selviävät lähiaikoina.

Luetuimmat