Imatran Ketterä Oy:llä koronakevään perintönä kymppitonnien maksurästit: Liikevaihto romahti huhtikuussa 160 000 euroa – "Olemme painaneet hommia ehkä enemmän kuin koskaan ja pystyneet onneksi paikkaamaan kassaa"

Imatran Ketterä Oy:llä on 23 merkintää maksuhäiriörekisterissä. Iso osa veloista on jo hoidettu, ja loputkin rästit on tarkoitus kuitata kesäkuun loppuun mennessä, Turkka Partanen kertoo. Kevään kassakriisistä huolimatta talous on vakaalla pohjalla.

Marleena Liikkanen

Ketterän piti pelata kaksi kotiottelua tänä keväänä Lappeenrannan Kisapuistossa. Halli oli jo varattu, mutta sitten iski korona, ja pudotuspelit jäivät pelaamatta.
Ketterän piti pelata kaksi kotiottelua tänä keväänä Lappeenrannan Kisapuistossa. Halli oli jo varattu, mutta sitten iski korona, ja pudotuspelit jäivät pelaamatta.

Mestiksen pudotuspelien peruuntuminen näkyy maksamattomien laskujen pinona Imatran Ketterä Oy:ssä.

Yhtiöllä on yritys- ja luottotietoyhtiö Bisnoden maksuhäiriörekisterissä 23 merkintää, joista seitsemän on maksettu ja 16 yhä avoimena.

Bisnoden mukaan maksurästejä on yli 65 000 euron edestä, josta puolet koostuu maksamattomista arvonlisäveroista. Rekisteri ei ole kuitenkaan ajantasainen.

– Verovelat maksettiin pois jo maaliskuussa, kertoo urheilutoimenjohtaja Turkka Partanen Ketterä Oy:stä.

Asia varmistuu verottajan verovelkarekisteristä. Ketterällä ei ole verovelkaa.

Ilman Bisnoden rekisterissä yhä näkyvää verovelkaa Ketterällä näyttäisi olevan 32 000 euron verran maksuja rästissä.

Tämäkään luku ei pidä paikkansa, Partanen sanoo. Vähintään puolet summasta on jo maksettu pois, hän jatkaa.

– Tällä viikolla viimeksi maksettiin isoimpia velkoja pois. Jotain vielä on, mutta ei enää mitään merkittävää tai hälyttävää, Turkka Partanen sanoo.

Korona lopetti kauden kesken

Maksuvaikeudet johtuvat suurelta osalta kevään poikkeusoloista. Koronakriisi ajoi tuhannet yritykset vaikeuksiin, eikä Ketterä Oy ole poikkeus.

Koronaepidemia lopetti Mestiksen kauden kuin seinään, ja kaikki playoffs-pelit jäivät pelaamatta. Taloudellisesti tärkein huhtikuu pyyhkäistiin kerralla pois.

– Huhtikuussa liikevaihto tippui edellisvuodesta 160 000 euroa, havainnollistaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Partanen.

Olen tyytyväinen, koska kaikki on saatu pidettyä töissä, verot hoidettua ja pelaajapalkkiot maksettua, eikä ole tarvinnut turvautua lomautuksiin, vaikka liiketoiminta loppui kuin seinään. — Mikko Partanen

Käteen jäi vain pinkka laskuja.

Imatran jäähallin varastot oli ostettu playoffs-pelejä silmällä pitäen täyteen ruokaa ja juomaa, ja fanituotteita oli hankittu läjäpäin. Kun laskuja alkoi tipahdella, kassa olikin tyhjä.

Liikevaihto kasvoi

Rästejä on hoidettu sitä mukaan kun on pystytty, Mikko Partanen kertoo. Korvaavia tulonlähteitä on etsitty kuumeisesti, ja siinä on myös onnistuttu.

– Olemme painaneet hommia ehkä enemmän kuin koskaan ja pystyneet onneksi paikkaamaan kassaa, Turkka Partanen kertoo.

Mari-Anna Rossi

Kevään kassakriisistä huolimatta Ketterä Oy:n talous on vakaalla pohjalla, sanoo urheilutoimenjohtaja Turkka Partanen.  - Tilikauden tulos tulee olemaan aavistuksen plussalla tai nollilla, hän kertoo.
Kevään kassakriisistä huolimatta Ketterä Oy:n talous on vakaalla pohjalla, sanoo urheilutoimenjohtaja Turkka Partanen. - Tilikauden tulos tulee olemaan aavistuksen plussalla tai nollilla, hän kertoo.

Mikko Partanen sanoo olevansa kauteen kaikesta huolimatta tyytyväinen. Tilinpäätös valmistuu lähiviikkojen aikana, ja alustavien tietojen perusteella liikevaihto kasvoi edelliskaudesta ilman pudotuspelejäkin.

Liikevaihtoa kertyi alustavan tilinpäätöksen mukaan runsaat 610 000 euroa. Edelliskauden liikevaihto oli 599 000 euroa.

Suurta voittoa tai tappiota ei syntynyt, vaan tulos on suunnilleen plus miinus nolla, Mikko Partanen kertoo.

– Olen tyytyväinen, koska kaikki on saatu pidettyä töissä, verot hoidettua ja pelaajapalkkiot maksettua, eikä ole tarvinnut turvautua lomautuksiin, vaikka liiketoiminta loppui kuin seinään, Partanen sanoo.

Loputkin maksurästit on tarkoitus kuitata pois kesäkuun aikana.

– Kausi päästään aloittamaan puhtaalta pöydältä, Turkka Partanen sanoo.

Iso merkitys on yhteistyökumppaneilla, joita Ketterä Oy:llä on 150. Myös kausikorttien sekä fanituotteiden myynti jatkuu läpi kesän.

Elokuussa Ketterä järjestää perinteisen Bauer-turnauksen, joka on tärkeä tulonlähde isäntäseuralle. Varsinainen Mestis-kausi alkaa syyskuun lopussa. Ohjelma julkaistaan lähiaikoina.

Uusimmat uutiset