Golfkausi alkaa Imatralla pääsiäisenä, mutta kentällä on monia rajoituksia –  "Golf on sentään yksi niistä harvoista lajeista, joissa toiminta voidaan käynnistää"

Rauhan kentällä golfkausi alkoi jo maaliskuun puolella. Pelaajat lähtevät kentälle kahden hengen ryhmissä.

Anu Kiljunen

Soraharjulle rakennetulla Rauhan kentällä pelikausi on jo käynnistynyt. Imatran golfkenttä avataan näillä näkymin pääsiäiseksi.
Soraharjulle rakennetulla Rauhan kentällä pelikausi on jo käynnistynyt. Imatran golfkenttä avataan näillä näkymin pääsiäiseksi.

Golffkausi alkaa Imatralla tänä keväänä ennätyksellisen aikaisin, mutta hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Syksyllä ei ollut tietoa siitä, pelataanko Immalanjärven rannan kentällä golfia.

Nyt kausi päästään aloittamaan mahdollisesti jo ennen pääsiäistä, mutta koronavirus asettaa omat rajoituksensa pelaamiselle.

– Tiistaina meillä on hallituksen kokous ja siellä puntaroimme tarkasti, missä vaiheessa ja miten avaamme kauden, golfyhtiö IG Imatra Oy:n myynti- ja hallintopäällikkö Turkka Ollilainen sanoo.

Harjoitusrange avattiin Imatran kentällä jo maaliskuun lopussa, mutta sielläkin on tarkat turvajärjestelyt.

– Joka toinen lyöntimatto on poistettu ja pelaajien turvaväli on varmaankin neljä metriä. Rangalle saa yhtaikaa olla vain kymmenen pelaajaa lyömässä.

Mitään ruuhkaa ei rangella ole näkynyt.

– Jonkun verran oli pelaajia, kun oli lämpimiä päiviä, nyt on tuskin ketään, kentällä on vielä vähän lumihärmääkin, Ollilainen kertoo.

Jos Imatran golfkenttä pääsiäiseksi avataan, on aloitus varovaisen rajoitettu.

– Vastuullisesti mennään. Tässä vaiheessa kentälle pääsevät vain kausikortin omistajat. Vieraspelaajia ei nyt odoteta avaukseen, Turkka Ollilainen sanoo.

Koronaviruksen etenemisen estämiseen liittyvät rajoitukset tulevat leimaamaan koko alkavaa golfkautta. Pelaaminen järjestetään Imatran kentällä niin, ettei pelaajille ja kentän henkilökunnalle aiheudu terveydellisiä riskejä Koronasta.

Asiakaskontaktit minimoidaan ja kentälle lähtevien ryhmien koko saattaa muuttua neljästä pelaajasta vielä pienempään.

Ruokatarjoilu on rajoitettu Imatran kentällä ainakin alkukesään asti. Myynti toimii kioskiperiaatteella. Terassit ovat kiinni ainakin alkukesään asti.

Jarmo Hämäläinen

Imatran golfkentällä muutostyöt ovat vielä kesken klubirakekennuksessa. Turkka Ollilainen kertoo, että alkukauden aikana myynti toimii kioskiperiaatteella ja järjestelyt kentälläkin ovat poikkeukselliset.
Imatran golfkentällä muutostyöt ovat vielä kesken klubirakekennuksessa. Turkka Ollilainen kertoo, että alkukauden aikana myynti toimii kioskiperiaatteella ja järjestelyt kentälläkin ovat poikkeukselliset.

Rajoituksista huolimatta golfkausi alkaa.

– Golf on sentään yksi niistä harvoista urheilulajeista, jossa toimintaa voidaan käynnistää. Tässä ei ole rajoituksia yli 70-vuotiaillekaan, Ollilainen muistuttaa.

Holiday Club Saimaan golfkenttä Joutsenon Rauhassa on ollut kovalla käytöllä siitä asti, kun ensimmäiset pelaajat pääsivät ulkoiluttamaan mailojaan väylille jo maalsikuun loppupuolella.

Suomen Golfliitto on antanut golfkentille tarkat ohjeistukset, kuinka niiden tulee toimia poikkeusoloissa koronaviruksen vuoksi.

Rauhan kentällä kierroksille lähdetään normaaliin tapaan kymmenen minuutin välein, mutta ryhmien koko on rajattu kahteen pelaajaan. Golfkentän klubitalo pysyy suljettuna.

Luetuimmat