Ruokolahtelaiselle Neea Pohjamolle ja SaiPan Krista Parkkoselle MM-pronssia, Suomi kukisti pronssiottelussa Venäjän

Leijonat.fi

Suomen maalivahti Erica Jaskari nosti pronssipokaalia kohti Obihiron jäähallin katsomossa kannustaneita Suomen faneja.

Krista Parkkonen ja Neea Pohjamo ovat voittaneet pronssimitalin jääkiekkoilun alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa. Parkkonen luuti puolustuksessa, kun Suomi kukisti MM-kisojen pronssiottelussa Venäjän maalein 3—0. Pohjamo oli Suomen kolmas maalivahti.

Suomen tähtiä pronssiottelussa olivat ohittamaton maalivahti Erica Jaskari sekä maalintekijät Viivi Vainikka, Elli Suoranta ja Julia Liikala.

— Meillä on aivan uskomaton joukkue. Ennen peliä jännitti aika paljonkin, mutta kun eka vaihto oli saatu pois alta, tuli rennompi fiilis, avausmaalin tehnyt Vainikka kertoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Mitali on Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueelle kisahistorian toinen. Vuosi sitten Suomi oli viides.

— Hieno tunne voittaa MM-mitali ja millaisella esityksellä. Ensimmäisessä erässä olimme tosi pulassa. Tulimme otteluun hirveällä latauksella, mutta Venäjä vei ensimmäistä erää aika vahvasti. Maalivahtipeli pelasti meidät avauserässä, Suomen päävalmentaja Mira Kuisma totesi tiedotteessa.

— Kaikki hoitivat ruutunsa äärimmäisen hyvin. Olen ylpeä joukkueemme jokaisesta pelaajasta.

Tenho Tiilikainen

Neea Pohjamo opiskelee Kuortaneella, jossa hän voi keskittyä paremmin jääkiekon harjoitteluun.

Neea Pohjamo, 17, on kotoisin Ruokolahdelta, Imatran Ketterän kasvatti, opiskelee Kuortaneen urheilulukiossa ja voitti viime kaudella naisten liigassa pronssia Team Kuortaneen maalivahtina.

Krista Parkkonen, 16, on lappeenrantalainen SaiPan kasvatti ja on tällä kaudella pelannut SaiPa/Ketterän C-poikien joukkueessa. Hän pelasi 18-vuotiaiden MM-kisoissa jo kolmatta kertaa.

Tuoreista mitalisteista lisäksi Inkeroisista kotoisin oleva Elli Mäkelä on pelannut SaiPassa.

Parkkonen voi ikänsä puolesta pelata 18-vuotiaiden MM-kisoissa vielä ensi vuonnakin, kuten yksitoista muutakin tuoretta MM-pronssimitalistia.

— Uskon menestykseen jatkossakin. Pakkiosastolla suuri osa pelaajista on syntynyt vuonna 2002. Joukkueestamme ulos vanhenevat ovat pääosin hyökkäysosastolta, mutta meillä on taustalla kasvamassa hyviä nuoria hyökkääjiä, Kuisma totesi tiedotteessa.

Suomen kapteeni ja puolustaja Nelli Laitinen ja hyökkääjä Elisa Holopainen valittiin kisojen tähtikentälliseen. Holopainen palkittiin myös kisojen parhaana hyökkääjänä.

Tyttöjen MM-kultaa voitti Kanada, joka kukisti loppuottelussa Yhdysvallat jatkoaikamaalilla lukemin 3—2. USA oli voittanut kisoissa neljä edellistä mestaruutta. Kanadan edellinen tyttöjen MM-kulta oli vuodelta 2014.

Jääkiekkoilun tyttöjen maailmanmestaruudesta on pelattu vuodesta 2008. USA ja Kanada ovat voittaneet kaikki kultamitalit ja hopeamitalitkin lukuun ottamatta viime vuotta, jolloin Ruotsi ylsi hopealle.

Mika Strandén

Krista Parkkonen on pelannut tällä kaudella SaiPa/Ketterän C-poikien joukkueessa. Arkistokuva.