SaiPa ja HIFK järjestivät Kisapuistossa hurjan kymmenen maalin bakkanaalin, kaikki pisteet jäivät Saimaan rannalle

John Persson teki kaksi maalia ja nosti kauden saldonsa jo kymmeneen osumaan. Myös Joni Nikko onnistui maalinteossa kahdesti.

Minna Mänttäri

Ykkösketjun John Persson ja Anssi Löfman kuuluivat SaiPan voiton pääarkkitehteihin.
Ykkösketjun John Persson ja Anssi Löfman kuuluivat SaiPan voiton pääarkkitehteihin.

SaiPa jätti HIFK:n alussa lähtötelineisiin ja korjasi vieraistaan lopulta riemukkaan 6—4-voiton.

Kun ensimmäinen erä oli ylittänyt puolivälinsä, SaiPa johti jo 3—0. HIFK heräsi toisessa erässä, mutta ei onnistunut nousemaan missään vaiheessa keltapaitojen rinnalle. Kahdesti HIFK kävi maalin päässä.

SaiPan sankareihin kuului ruotsalaishyökkääjä John Persson, joka ohitti entiseen kotihalliinsa palanneen Frans Tuohimaan kahdesti ja nosti kauden maalimääränsä jo kymmeneen.

Persson on ollut alkukaudella kovassa tahdissa, sillä Ruotsin SHL:ssä hän on tehnyt aiemmin parhaalla kaudellaan 12 osumaa ja Pohjois-Amerikan AHL-liigassa (65 ottelussa) 17 maalia.

Myös Joni Nikko onnistui SaiPasta maalinteossa kahdesti.

Lisäksi Anssi Löfman iski toisen erän lopussa todellisen pukukoppimaalin. Löfman ohitti Tuohimaan tasan minuutti ennen toista erätaukoa ja siirsi SaiPan uudelleen kahden maalin johtoon.

Sitä ennen Löfman vietti pitkän pätkän toisesta erästä jäähyaitiossa saatuaan erän alussa 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ykkösketjua johtaneen Löfmanin illan pistesaldo oli 1+1.

Entinen SaiPa-vahti Tuohimaa ei esiintynyt samalla tasolla, mitä häneltä totuttiin monesti näkemään kolmen edellisen kauden aikana, vaan kiekkoja lipsahteli selän taakse helponnäköisesti.

SaiPasta nimensä maalintekijätilastoon sai myös Erik Autio, josta tuli toinen maalinteossa tällä kaudella onnistunut SaiPan puolustaja.

Keltanuttujen takalinjojen miehistä selvästi tehokkain alkukaudella on ollut Robin Salo pistein 2+5=7.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset