IMK:n Matias Vesterinen ajoi uransa ensimmäisen aikuisten SM-osakilpailun ja nousi heti taistelemaan kärkisijoista — "Ajo kulki ja sen myötä tulos on oikeinkin hyvä"

Vesterinen starttasi sunnuntain kisaeriin taskussaan tuplavoitot junioireiden MXJ-luokan kisaeristä.

OFFROADPro / Marko Vihriä

Ensimmäisessä SM-lähdössä Vesterinen jäi lähtörytäkässä joukon hännille,
 mutta ajoi hienosti lennättäen itsensä maaliin sijalla viisi.
Ensimmäisessä SM-lähdössä Vesterinen jäi lähtörytäkässä joukon hännille, mutta ajoi hienosti lennättäen itsensä maaliin sijalla viisi.

Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen ajoi sunnuntaina Hyvinkäällä uransa ensimmäisen motocrossin SM-osakilpailun aikuisten sarjassa. Vesterinen ajaa MX2-luokassa 125-kuutioisella kaksitahtisella pyörällä, kun käytännössä kaikki sarjan kärkikuljettajat ajavat 250-kuutioisilla nelitahtisillä pyörillä.

Vesterinen starttasi sunnuntain kisaeriin taskussaan tuplavoitot junioireiden MXJ-luokan lauantain kisaeristä. MXJ-luokan toisen IMK-kuljettajan Selim Vainikan sijoitukset olivat 7:s ja 27:s.

Ensimmäisessä SM-lähdössä Vesterinen jäi lähtörytäkässä joukon hännille, mutta ajoi upeasti lennättäen itsensä maaliin sijalla viisi.

Toisessa lähdössä kärjen tavoittelu käynnistyi ensimmäisen mutkan jälkeen paikalta 18. Kovan nousun jälkeen nuorukainen tavoitti ruutulipun sijalla seitsemän.

Kausi jatkuu Iisalmessa

Päivän kokonaistuloksissa Vesterinen sijoittui kuudenneksi, ollen samalla paras 125-kuutioisella ajava kuljettaja. Osakilpailun ykkönen oli Espoon Moottorikerhon Emil Silander.

— Hyvä fiilis jäi kisasta, varsinkin kun pystyin nousemaan paljon tuloslistalla starttien jälkeen. 125-kuutioisella antaa hieman tasoitusta starteissa, mutta ajo kulki ja sen myötä tulos on oikeinkin hyvä, kommentoi Vesterinen päivän saldoa.

Vesterisen kilpailukausi jatkuu kahden viikon kuluttua Iisalmessa MX-Liigan kilpailulla. SM-sarja jatkuu kuukauden kuluttua Siilinjärvellä.

85-kuutioisten C/A-luokassa Viljo Hälvä oli lauantain ensimmäisessä lähdössä 22:s ja toisessa 23:s. Ville Schadewitzin sijoitukset olivat 27:s ja 26:s. Hallitseva Suomen mestari Sampo Rainio oli radan valtias Hyvinkäällä. Hän voitti molemmat erät selvästi johtaen niitä startista maaliin.

Luetuimmat