Ketterä kaatui päätöserän jäähysumaan — Sarjakärki Hermes haki pisteet Imatralta: "Välillä rapatessa roiskuu ja tulee myös ylilyöntejä"

Ketterän helmikuun ainoa kotiottelu päättyi 0—3-tappioon. Hermeksen maaleista vastasivat Oskari Uomala, Jussi Nättinen ja Kristian Kangas.

Joonas Tapaninen

Vauhdikkaalla pelipäällä ollut Samuli Vuokniemi ei saanut kiekkoa vahvasti torjuneen Samuli Jukurin ohi.

Ketterän viiden ottelun voittoputki katkesi lauantaina sarjajohtaja Kokkolan Hermestä vastaan Imatralla. Maalit olivat tiukassa Mestiksen kärkikamppailussa, joka kääntyi jäähyjen värittämän päätöserän jälkeen vieraille 0—3.

Kotiedusta Mestiksen pudotuspeleihin taistelevalla Ketterällä on menossa vieraspelien täyteinen helmikuu. Lauantain kotiottelu Hermestä vastaan oli imatralaisjoukkueen kuukauden ainoa esiintyminen kotijäällä.

Ensi viikolla Ketterä pelaa ottelut Iisalmessa, Rovaniemellä ja Kokkolassa.

— Se on meille hieno haaste. Olimme ennen joulua yksi tilastollisesti huonoimmista vierasjoukkueista, mutta viime aikoina olemme saaneet vieraspelaamiseen tylyyttä. Tarvitsemme näitä kokemuksia, koska keväällä täytyy pelata hyvin vieraissa, kertoi Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen.

Avauserässä Ketterän saumat

Ketterä on ollut tällä kaudella Mestiksen toiseksi paras kotijoukkue LeKin jälkeen. Perjantain voitokkaan vieraspelin jälkeen Keuruusta vasta aamuyöllä kotiutunut Ketterä oli kuitenkin lauantaina jo lähtökohtaisesti pienoinen altavastaaja, sillä Hermes oli saanut latailla paukkujaan rauhassa keskiviikosta asti.

Mestiksen maalivahtitilaston kärkinimet Karolus Kaarlehto ja Samuel Jukuri napsivat avauserässä kilpaa huipputorjuntoja, mutta toisesta erästä lähtien tapahtumat keskittyivät imatralaismaalille. Kaarlehto joutui antautumaan viimein toisen erän lopussa, kun Joonas Niemelä vapautti Oskari Uomalan maalintekoon.

Viiden ottelun voittoputkessa viilettäneelle Ketterälle jäi avauerästä jossiteltavaa, kun Samuli Vuokniemen läpiajo pysähtyi Jukurin räpylävenytykseen ja hetkeä myöhemmin Janne Kettunen kilisteli sivurautoja. Vuokniemi karkasi läpi myös päätöserässä, mutta silloinkaan Jukuri ei ollut yllätettävissä.

Tunteet läikkyivät lopussa

Jäähyt tuhosivat Ketterän voittosaumat päätöserässä. Hermeksen kokenut kultakypärä Jussi Nättinen laukoi 0—2-lukemat kahden miehen ylivoimalla hetki sen jäleken, kun Samuli Tanhua oli saanut pelirangaistuksen päätaklauksesta. Päätöslukemat 0—3 tyhjiin iski Kristian Kangas.

Ottelun lopussa Ketterän kasetti meni täysin sekaisin. Suihkutuomion saivat vielä Kaarlehto ja Konsta Mesikämmen, eivätkä Ketterän pelaajat säästelleet sanansäilää tuomareita kohtaan.

— Välillä rapatessa roiskuu ja tulee myös ylilyöntejä, mutta ei tuolla mitään rumaa ollut. Tunteiden purkautuminenkin on inhimillistä, kun pelataan kapealla rosterillä ja koitetaan pumpata väsyneistä miehistä kaikki irti. Tämä on vähän sellaista opetusmatkaa, miten käsitellään erilaisia tunteita ja ärsykkeitä, Lehtonen sanoi.

Tärkeitä pelaajia sairastuvalla

Ketterän alivoimataistelu ottelun lopussa teki Lehtoseen vaikutuksen.

— Muu joukkue reagoi hienosti, vaikka tuli rangaistuksia. Siellä ei turhauduttu, vaan mentiin hampaat irvessä taistelemaan alivoimalle, ja sitä oli uskomattoman hienoa katsella vierestä, Lehtonen kehui.

Ketterän kokoonpanosta puuttuivat tärkeät hyökkääjät Mikko Haaparanta, Valtteri Niemi ja Joona Jääskeläinen sekä puolustaja Aku Alho.

— Haaparanta on pelikuntoinen parin viikon sisään. Niemi, Alho ja Jääskeläinen palaavat takaisin riveihin ensi viikolla, Lehtonen kertoi.

Juttua muokattu 16.2. klo 20.41. Lisätty kommentteja ja täydennetty juttua.