Ketterän puolustaja Santeri Airola varattiin viikonloppuna NHL:ään, ja nyt hän jo matkustaa Pittsburghiin nuorten pelaajien leirille — ”Vähän ehkä jännittää, mutta enemmän olen innoissani”, nuori puolustaja toteaa

NHL-seura Pittsburgh Penguins varasi Airolan seitsemännellä kierroksella.

kai skyttä

Santeri Airola (vas.) debytoi viime kaudella SaiPan paidassa Liigassa. Tulevan kauden hän pelaa kasvattajaseurassaan Ketterässä Mestistä.
Santeri Airola (vas.) debytoi viime kaudella SaiPan paidassa Liigassa. Tulevan kauden hän pelaa kasvattajaseurassaan Ketterässä Mestistä.

Imatran Ketterän kasvatti ja Ketterän Mestis-joukkueen tulevan kauden puolustaja Santeri Airola, 18, vastasi iloisena puhelimeen maanantaiaamuna kello kahdeksalta.

NHL-seura Pittsburgh Penguins varasi Airolan viikonlopun varaustilaisuudessa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Vancouverissa.

Nyt Airola istui junassa matkalla kohti Helsinkiä, josta matka jatkuu vielä maanantain aikana lentämällä Pittsburghiin. Edessä on heti nuorten pelaajien leiritys, joka kestää lauantaihin saakka.

— Vähän ehkä jännittää, mutta enemmän olen innoissani. Pääsee näkemään, että millaista Pittsburghissa on meininki, nuori puolustajalupaus kertoo fiiliksiään.

Airola osasi odottaa, että varaus NHL:ään voisi olla mahdollinen. Hän oli kauden mittaan keskustellut muutaman NHL-seuran kanssa varauksesta. Mikään ei ollut kuitenkaan varmaa, ja oman nimen kuuleminen tuntui hyvältä.

— Olihan se siisti tunne, kun oma nimi huudettiin. Aina olen kuitenkin tästä vähän unelmoinut, Airola kertoo varaustilaisuuden fiiliksistä.

Myös Ketterän urheilutoimenjohtaja Turkka Partanen osasi odottaa NHL-varausta.

— Useampi seura oli kysellyt Airolasta, ja haastatellut häntä jo viime syksynä, Partanen kertoo.

Varaus oli iso asia pelaajalle itselleen, mutta myös Ketterälle, sekä koko Imatran kaupungille.

Partasen mukaan tämä antaa monille junioreille ymmärrystä, että Imatralta ja Ketterästäkin voi ponnistaa mihin vaan. Hänen muistinsa mukaan suoraan Ketterän joukkueesta ei ole aikaisemmin pelaajaa varattu NHL:ään.

Pittsburgh Penguins varasi Airolan seitsemännellä kierroksella, ja hän oli koko varaustilaisuuden 211:s varaus.

Onnistunut kausi mahdollisti varauksen

Airola pelasi viime kaudella pääsääntöisesti SaiPan A-nuorissa.

Tilille kertyi Nuorten Liigassa 41 ottelua, joissa hän keräsi tehopisteet 4+27=31. Sen lisäksi Airola pelasi 10 ottelua SaiPan B-nuorissa tehopistein 4+11=15.

Nuori puolustaja pääsi myös debytoimaan SaiPan liigajoukkueessa, jossa pelejä kerääntyi lopulta kolme. Airola näkee, että onnistunut kausi mahdollisti varauksen.

Tulevan kauden suunnitelmat eivät ole muuttuneet: ensi kausi pelataan Imatralla ja Ketterässä Mestistä. Airolalla on sopimus Ketterän kanssa kahdesta seuraavasta kaudesta sekä optio kaudesta 2021-2022.

Ketterän urheilutoimenjohtaja Turkka Partanen kertoo, että toistaiseksi NHL-varaus ei muuta tulevaisuuden suunnitelmia.

— Tietysti jos hyvän kauden pelaa Mestiksessä, niin varmasti Liiga-joukkueet ovat hänestä entistä kiinnostuneempia.

Airolalla on seuraavaksi edessään siirtyminen junioripeleistä miesten peleihin. Myös sitä nuori puolustaja odottaa mielissään.

— Todella innolla odotan myös tulevaa kautta, hän toteaa.

NHL unelmana

Matka NHL-sopimukseen ja tarunhohtoisille NHL-jäille on vielä pitkä, ja työtä on paljon edessä. Airola kertoo, että se on hänelle iso unelma, että joskus pääsisi NHL:ssä pelaamaan.

Turkka Partasen mukaan Airolalla on erittäin hyvät mahdollisuuden jonain päivänä murtautua NHL:ään. Airolan lajitaidot, kiekonkäsittely sekä peliymmärrys on hänen mukaansa jo nyt huippuluokkaa.

— Enemmän se on kiinni fyysisestä kehittymisestä ja siitä, että pysyy terveenä.

Mahdollisesta tulevasta NHL-sopimuksesta myös Imatran Ketterä voi hyötyä taloudellisesti, riippuen missä Airola pelaa edelliset kaudet ennen NHL-sopimusta.

— Ihan hirveästi ei ole noita vielä mietitty, Partanen kertoo.

Juttua muokattu 24.6. kello 10:07, lisätty Ketterän urheilutoimenjohtajan Turkka Partasen kommentit

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut