Venla Lehtonen sai kovaa oppia ensimmäisessä maailmancupin viestissään, vaikka suoriutui viestistä hyvin

Saksan ankkuri Laura Dahlmaier ohitti vielä kolmatta osuuutta hiihtäneen Venla Lehtosen ja Suomen viesti jäi kesken.

Joonas Tapaninen

Venla Lehtonen pääsi testaamaan tasoaan ampumahiihdon maiailmancupissa Itävallassa.


Suomen naisten ampumahiihtomaajoukkue joutui Saksan kiinni ajamaksi maailmancupin viestikisassa Itävallan Hochfilzenissa.


Saksan ankkuri Laura Dahlmaier ohitti Suomen kolmatta osuutta vieneen Venla Lehtosen ja Suomi joutui ladulta sivuun. Suomi oli tuolloin kisassa 16. sijalla.


Saksa voitti viestikisan, Ukraina oli toinen ja Ranska kolmas.

Viesti meni

pieleen heti alussa

Suomen viestin aloitti Laura Toivanen, jolla oli suuria vaikeuksia puuskaisessa tuulessa osua laikkoihin. Makuulta Toivanen kiersi yhden sakkoringin, pystystä hän käytti kaikki varapatruunat. Vaihdossa Suomi oli tuolloin johtanutta Saksaa jäljessä kaksi ja puoli minuuttia.
Suomen toista osuutta vieneellä Mari Laukkasellakaan ei ollut paras päivänsä. Laukkanen hiihti kohtuullisesti, mutta ammuntapaikoilla kului aikaa varapatruunoiden kanssa. Laukkasen osuuden jälkeen Suomi oli kärkeä jäljessä jo kolme ja puoli minuuttia.

Venla Lehtonen

kiersi sakkoringin

Imatran Urheilijoiden Venla Lehtonen hiihti ensimmäisen lenkin viestin kolmannella osuudella hyvin, mutta makuuammunta tuotti yhden sakkokierroksen.

Lehtonen ehti ampua myös pystypaikan ja ampui sen hyvin. Hän tarvitsi vain yhden varapatruunan. Ero kärkeen oli tuolloin jo reilut viisi minuuttia.


Lehtonen joutui kuitenkin Saksan ankkurin Laura Dahlmaierin ohittamaksi omalla loppulenkillään ja Kaisa Mäkäräisen ei tarvinnut lähteä ankkuriosuudelle ollenkaan.

Olot Hochfilzenissa olivat vaikeat. Nyt ei satanut lunta, mutta pyörteinen tuuli oli kovaa.

Miesten viestin voitti Norja, Suomi oli 12:s.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset