Rion olympiavoittaja Margarita Mamun saapuu syyskuussa pitämään voimisteluleiriä Imatralle — Imatran Voimistelijat valmistautuu Etelä-Karjalan kaikkien aikojen suurimman voimistelukilpailun järjestämiseen

Imatran urheilutalo pullistelee joulukuussa, kun Voimisteluliiton välinemestaruuskilpailut tuovat Imatralle nelinumeroisen määrän voimistelijoita. Tulevaisuudessa imatralaisseura haluaa olla järjestelyvastuussa myös aikuisten SM-kisoissa.

Imatran Voimistelijat

Imatran Voimistelijoden Berenik-joukkue on yksi ikäluokkansa Suomen kärkijoukkueista. Berenik nähdään joulukuun kotikisoissa 10—12-vuotiaiden välinesarjassa.
Imatran Voimistelijoden Berenik-joukkue on yksi ikäluokkansa Suomen kärkijoukkueista. Berenik nähdään joulukuun kotikisoissa 10—12-vuotiaiden välinesarjassa.

Alkava syksy on Imatran Voimistelijoiden talkookoneistolle työntäyteistä aikaa. Niin työntäyteistä, että seuran puheenjohtaja Jari Tamski intoutuu puhumaan jopa supersyksystä. Luonnehdinnalle alkaa löytyä katetta, kun Tamski luettelee syksyn päätapahtumia.

29. syyskuuta Imatran urheilutaloon saadaan leiriopettajaksi parin vuoden takainen olympiavoittaja Margarita Mamun. Imatralle odotetaan silloin noin 50 voimistelijaa Imatralta ja ympäri Suomea pääkaupunkiseutua myöten.

Seuraavat isot tapahtumat ovat 6.—7. lokakuuta ja 1.—2. joulukuuta. Lokakuussa Imatralla järjestetään ImVo:n oma rytmisen voimistelun Syyskeijut-kilpailu ja 7—12-vuotiaiden lasten Stara-tapahtuma, joulukuussa kisataan puolestaan joukkuevoimistelun välinemestaruuskilpailut. Jälkimmäisessä tapahtumassa on kyse Voimisteluliiton alaisista mestaruuskilpailuista, johon ottavat osaa 10—12-vuotiaiden ja yli 14-vuotiaiden kilpasarjat.

Urheilutalon katto unelmien rajana

Kilpailuihin osallistuu noin 1000 voimistelijaa eli noin 100 joukkuetta. Tamskin mukaan kilpailut ovat suurimmat koskaan Etelä-Karjalassa järjestetyt voimistelukilpailut.

— Joulukuun kisat ovat jo niin isot kisat, että meidän täytyy onnistua järjestäjänä, jos meinaamme jatkossakin saada vastaavia tapahtumia Imatralle, Tamski sanoo.

Tamski linjaa vuonna 2011 perustetun Imatran Voimistelijoiden tavoittelevan tulevaisuudessa myös aikuisten voimistelukilpailujen järjestelyvastuuta. Unelmien rajana on ainoastaan Imatran urheilutalon katto.

— Rytmisen voimistelun kisojen järjestämiseen ei riitä korkeus, mutta joukkuevoimistelun osalta jopa aikuisten SM-kisojen järjestäminen jollain aikataululla on mahdollista, Tamski toteaa.

Venäläinen Margarita Mamun, 22, voitti Rion olympialaisissa yksilökilpailun olympiakultaa kaksi vuotta sitten. Hänellä on tilillään myös seitsemän maailmanmestaruutta ja neljä EM-kultaa sekä useita muita arvokisamitaleita.
Imatralle olympiavoittajan taivuttelivat ImVo:n valmentajat Irina Khartiian, Emmi Matalan ja Marina Petrakova.

— Seuralle tapahtuman suurin anti on se näkyvyys, jonka olympiavoittajan vierailu tuo. Tytöille tämä tuo tietysti intoa ja jaksamista harjoituksiin, Tamski toteaa.