Ketterä kuohui Jokipoikien yli Joensuussa, välierät enää voiton päässä

Kai Skyttä

Imatran Ketterällä on ollut hymy herkässä Mestiksen puolivälierissä. Se on voittanut Jokipojat nyt kolmesti peräkkäin. Kuva ottelusarjan kolmannesta mittelöstä Imatralta lauantailta.

Imatran Ketterä järjesti oman näytöksensä Joensuussa maanantaina. Se pauhasi voiton päähän Mestiksen välieristä, kun Joensuun Jokipojat nöyrtyi kotiyleisönsä edessä maalein 7—3 (1—1, 4—0, 2—2).

Imatralaiset johtavat puolivälieräsarjaa nyt voitoin 3—1.

Päävalmentaja Matias Lehtonen totesi Elisa Viihteen haastattelussa, että Ketterän tarkoitus oli pelata kliininen ja tyly vieraspeli.

— Tämä oli vähän värikkäämpi ja vauhdikkaampi kuin odotimme sen pohjalta, mitä sarjassa on tähän mennessä ollut. Voittohan kelpaa, mutta ei tästäkään saa kuin yhden voiton. Positiivisia asioita, paljon parannettavaakin. Ei muuta kuin jatketaan hommia.

Ketterä ratkaisi ottelun edukseen hirmuisella toisella erällään.

— Saimme maalihanat auki ja alkoi tulla hyviä yksilösuorituksia, hienoja laukauksia pelaajilta, joilta sitä on odoteltukin.

Avauserää ja samalla koko ottelua venytti Joona Jääskeläisen tekemä 1—0-maali, jonka erotuomaristo kuitenkin totesi sääntöjen vastaiseksi harvinaisen pitkän harkintatauon jälkeen.

Ketterän konkari Marlo Koponen ei jäänyt viirupaitojen tuomiota märehtimään, vaan lerpatti laillisen 1—0-maalin hetkeä myöhemmin.

Ketterä pelasi koko illan kaikin puolin selvästi Jokipoikia laadukkaammin. Jo avauserässä imatralaiset veivät laukaukset maalia kohti 14—6, minkä vuoksi Jokipoikien Tuomas Ahtosen sen päätösminuutilla tekemä 1—1-tasoitus ei täysin vastannut kaukalon tapahtumia.

Toisen erän alussa Ketterä hukkasi kahden miehen ylivoimamahdollisuuden. Tällä kertaa asian märehtimisestä luopui ensimmäisenä Valtteri Lipiäinen, joka täräytti huimalla yksilösuorituksella Ketterän 2—1-johtoon.

Hetken kuluttua Ketterä pani vielä nätimmäksi, kun Henry Karjalaisen maltti avasi Jokipoikien puolustuksen ammolleen. Karjalainen löysi nappisyötöllä maalille ajaneen Erno Ripatin, joka veivasi kiekon näppärästi liki tyhjänä ammottaneeseen verkkoon.

Erän lopulla Samuli Tanhuan siniviivaviskaus nosti Ketterän johdoksi jo 4—1 ja Lipiäisen uusi rannetulitus, tällä kertaa ylivoimalla takayläkulmaan, 5—1.

Tällöin Jokipojat yritti herätellä itseään vaihtamalla maalivahti Niilo Halosen tilalle Joonas Haraldin.

Jokipoikien Janne Väyrynen säikytteli Ketterää kaventamalla lukemiksi 5—2, kun kolmatta erää oli pelattu vain 28 sekuntia.

Ottelun ikävin tilanne koettiin ajassa 44.55, kun Jokipoikien Esa Lehikoinen taklasi Ketterän Mikko Haaparannan selästä päin laitaa ja sai teostaan 5+20 minuutin rangaistuksen. Horjuva Haaparanta talutettiin vaihtoaitioon.

Ketterän ylivoimapeli hyrskytti tyylillä ja teholla, kun Joona Jääskeläinen napsautti vielä sekä 6—2- että 7—2-maalit.

— Mielestäni olimme ihan tasaisen hyviä. Pääsääntöisestihän tämä on ollut pirun tasaista, voi kääntyä kummin vain. Kyllä saadaan esittää sarjan parasta peliämme, jos meinaamme saada tämän poikki, Koponen totesi Elisa Viihteen haastattelussa. Koposen pistesaldo oli mukava 1+2.

Luetuimmat