Koko perheen maastopyöräilytapahtuma Imatra MTB 2019 järjestetään lauantaina — Ukonniemen stadionilta metsään ampaisee useampi sata pyöräilijää

Imatra MTB järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa. Tapahtumassa on ajettavissa 10 kilometrin, 30 kilometrin sekä 60 kilometrin matkat.

Taneli Toikka

Ukonniemen Stadionin hiekka pölisi viime vuoden tapahtumassa, kun noin kolmesataa maastopyörää ampaisi liikkeelle.
Ukonniemen Stadionin hiekka pölisi viime vuoden tapahtumassa, kun noin kolmesataa maastopyörää ampaisi liikkeelle.

Tulevana lauantaina Imatralla järjestetään koko perheen maastopyöräilytapahtuma Imatra MTB 2019.

Maastopyöräilytapahtuma polkaistaan käyntiin Ukonniemen stadionilta, josta pyöräilijät ampaisevat yhteislähdöllä liikkeelle metsään eri reiteille.

Imatran Urheilijoiden pyöräilyjaoston puheenjohtaja Jaakko Hasu odottaa tapahtumaan 300-400 maastopyöräilijää.

— Sitä luokkaa osallistujia on ollut viime vuosina mukana. Tapahtumaan tulee porukka ympäri Suomen, hän kertoo.

Imatra MTB järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa. Tapahtumassa on ajettavissa 10 kilometrin, 30 kilometrin sekä 60 kilometrin matkat. Kilpailusarjoihin voi osallistua 8 vuotiaasta lähtien, mutta myös nuoremmat ovat tervetulleita pyöräilemään.

— Koko perheen osuus on se, että voi ilmoittautua ja ajella esimerkiksi huoltajan kanssa reitin läpi, eikä tarvitse ajaa kilpailumielessä, Hasu sanoo.

Rata hieman muuttunut edellisvuoteen nähden, kun vanhoja polkuja on paranneltu, sekä uusia polkuja tehty matkalle.

— Repokiven päässä on tehty hakkuita, ja kuntoradalle oli tullut paljon pehmeää mujetta. Puhkaistiin sinne polut, jotka sitten toimivat muulloinkin tapahtuman ulkopuolella, myös esimerkiksi koiran ulkoiluttajille, Hasu kertoo.

Katsojat voivat seurata kilpailua maksutta reitin varrella. Hasu vinkkaa yhdeksi hyväksi seurantapaikaksi Karhumäen pumptrackin, jonka ohi reitit kulkevat.

Hasu myös huomauttaa, että Karhumäki pumptrack on lauantain ajan normaalisti käytössä, eikä pyöräilytapahtuma vaikuta sen toimintaan.