IPS Witch juhli jalkapallon piirin mestaruutta – Jääpallomaajoukkueesta tuttu Susanna Simola tykitti ruohokentillä 32 maalia

Imatralaisseura sai täksi kaudeksi uusia pelaajia Simpeleeltä, jossa joukkuetta ei saatu enää kokoon.IPS Witch, piirin mestarit. Ylärivi vasemmalta: Leena Ojamaa, Mari Kolu, Annalotta Siitonen, Siiri
Saukkonen, Titta Myllärinen, Maria Asikainen, Petra Verhelä, Ella Raijas, Anna
Kontunen, Anuliina Kenttämaa. Keskellä vasemmalta: Sara Oravuo, Veera Ojamaa, Pinja Peippo, Anna Tiippana,
Susanna Simola. Sarri Pöllänen (mv), Joni Tikkanen (valmentaja). Joukkueeseen kuuluvat myös Heidi Lempiäinen ja Jenni Elolampi. 
IPS Witch, piirin mestarit. Ylärivi vasemmalta: Leena Ojamaa, Mari Kolu, Annalotta Siitonen, Siiri Saukkonen, Titta Myllärinen, Maria Asikainen, Petra Verhelä, Ella Raijas, Anna Kontunen, Anuliina Kenttämaa. Keskellä vasemmalta: Sara Oravuo, Veera Ojamaa, Pinja Peippo, Anna Tiippana, Susanna Simola. Sarri Pöllänen (mv), Joni Tikkanen (valmentaja). Joukkueeseen kuuluvat myös Heidi Lempiäinen ja Jenni Elolampi. 

Imatrallakin päästiin tällä kaudella juhlimaan jalkapallon mestaruustitteliä. IPS Witchin naisten joukkue jyräsi kauden päätösotteluissa kotikentällään nurmen pintaan Kultsun ja LaPan ja piirin mestaruus varmistui Noidille

Pahimmat kilpailijat Ristiinan Pallo ja Heinolan Pallo olivat vielä IPS Witchin kannoilla ennen viimeisiä otteluita. Voittoja vaadittiin ja niitä tuli kaksi lukemin 4—0 ja 10—0.

Piirin mestaruutta juhlineen joukkueen ykkösmaalitykki oli Susanna Simola, joka laukoi kauden 16 ottelussa yhteensä 32 maalia.

Maalitykillä olisi ollut kysyntää ylemmillekin sarajatasoille, mutta piirisarjassa pelaaminen sopii jalkapallossa hyvin Simolalle. Hyvähenkisessä ryhmässä pelaaminen ja maalinteko maistuvat.

— Junnuna pelasin jalkapalloa ensin LaPassa ja sitten Veiterässä. Sitten oli vähän taukoa, ennen kuin kysyttiin Witchiin mukaan, Simola kertoo.

Hyvä että pyydettiin. Valmentaja Joni Tikkasen mukaan Susanna Simola oli aivan ratkaiseva pelaaja sarjan voiton kannalta. Etenkin sen jälkeen, kun Ella Raijas loukkaantui Helsingin turnauksessa ja häneltä jäivät syyskauden pelit väliin.

Vaikka maaleja piirisarjassa tuli kuin lukuhihnalta, ei Susanna Simola suunnittele vielä sarjatason vaihtoa ylemmäksi. Päälaji on kuitenkin jääpallo, jossa nuori hyökkääjä pelaa maajoukkuetasolla.

Wiipurin Susien SM-sarjapelien lisäksi tähtäimessä ovat myös naisten MM-kisat Norjassa.

Pelaajia laajalta alueelta

IPS Witchin jalkapallojoukkueessa on pelaajia Imatralta, Lappeenrannasta ja tällä kaudella myös Simpeleeltä.

— Simpeleeltä tuli neljä tyttöä meille, kun siellä ei enää saatu joukkuetta kokoon. Tällä kaudella meillä on ollut ihan hyvänkokoinen ryhmä, vaikka Ristiinaa vastaan oltiinkin vaikeuksissa, kun oli loukkaantumisia ja poissaoloja, Tikkanen sanoo.

Piirin mestaruus oli IPS Witchin naisille toinen kolmen vuoden aikana. Siinä välissä tuli hopeaa. Seuran historiassa nämä ovat piirisarjan ensimmäiset mitalit.

Valmentajan mukaan mitaliketjussa näkyy se, että Imatralla on iso halli, jossa on talvella hyvät harjoitteluolosuhteet.

Naisten piirisarjaa palattiin yhdeksän joukkueen voimin. Kaksinkertainen sarja vietiin läpi turnausmallilla eli pelireissuilla oli aina kaksi peliä.

Ottelut pelattiin puolikkaalla kentällä seitsemän pelaajan joukkueilla. Peliaika oli ottelussa 2x25 minuuttia.

— Olen ollut neljä vuotta mukana piirisarjassa ja koko ajan pelin taso on noussut. Sarjaan tulee kokeneita pelaajia ylemmiltä sarjatasoilta ja nuoria lahjakkaita pelaajia, Tikkanen kertoo.

Sarjassa voi olla mukana myös pelaajia kaksoisedustuksella eli ylemmän sarjatason pelaaja voi myös osallistua piirisarjan pienpeleihin. IPS Witchiin joukkueesta Ella Raijas pelasi myös kolmosen pelejä Pepossa. 

Uusimmat uutiset

Kommentoidut