IPS järjestää kesällä historiansa suurimman tapahtuman: Imatralla ja Venäjällä pelattavaan jalkapalloturnaukseen odotetaan yli tuhatta henkeä

Ilmoittautuminen on käynnissä. Näin nopeasti ei ole turnaus täyttynyt missään, IPS:n puheenjohtaja Emilio Urpalainen kertoo. Ukonniemeen joukkueita odotetaan lähes sata.

Minna Mäkinen

Cross Border tournament järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja se on Imatran Palloseuran historian suurin tapahtuma.
Cross Border tournament järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja se on Imatran Palloseuran historian suurin tapahtuma.

Imatran Palloseura IPS valmistautuu historiansa suurimpaan tapahtumaan.

Imatralla, Viipurissa ja Sestroretskissa elokuun alussa järjestettävään kansainväliseen junioreitten jalkapalloturnaukseen odotetaan reilusti yli tuhatta pelaajaa vanhempineen.

Vaikka Cross Border Tournament järjestetään ensimmäistä kertaa, liikkeelle ei lähdetä nollasta.

– Tätä on tehty koko ajan. On käyty Sestroretskissa ja Viipurissa turnauksissa ja toisin päin. Nyt pelataan saman nimen alla eka kertaa. Ideana on, että halutaan tarjota kansainvälistymisen mahdollisuutta muillekin seuroille, kertoo tapahtuman pääjärjestäjän IPS:n puheenjohtaja Emilio Urpalainen.

Ilmoittautuminen käynnissä

Imatralla pelaavat turnauksen nuorimmat ikäluokat, joita on alle kahdeksanvuotiaista alle 11-vuotiaisiin. Ukonniemeen odotetaan lähes sataa joukkuetta.

– Ollaan ihan varmoja, että saadaan sarjat täyteen. Näin nopeasti ei ole turnaus täyttynyt missään. Kiinnostus on tosi kovaa, Urpalainen sanoo.

Viipurissa pelataan alle 13-vuotiaissa neljän suomalaisen ja neljän venäläisen joukkueen voimin.

Sestroretskissa pelaavat alle 12-vuotiaat pojat 16 joukkueella, joista puolet on tarkoitus kerätä Suomesta ja puolet Venäjältä.

Turnauksen suojelijoina toimivat Andrei Arshavin, Venäjän maajoukkueen eräs kaikkien aikojen kirkkaimmista tähdistä sekä Suomen takavuosien maajoukkuepuolustaja ja TV-kommentaattorina tunnetuksi tullut Petri Pasanen.

Luetuimmat

Kommentoidut