Davey Todd ja Mathieu Lagrive nousivat Imatran ajojen kärkimiehiksi, Erno Kostamolla oli niin vaikeaa että alkoi jo hymyilyttää

Kai Skyttä

Imatran ajojen sunnuntai kilpailtiin täydellisessä säässä.
Imatran ajojen sunnuntai kilpailtiin täydellisessä säässä.

Davey Todd kruunattiin Imatran ajojen pääluokan tuplavoittajaksi. Todd ajoi sunnuntaina IRRC-sarjan superbikessa voittajaksi vain 165 tuhannesosan erolla Danny Webbiin. Kotiyleisön riemuksi kiteeläinen Erno Kostamo täydensi ylivoimaisen kärkikolmikon ja saapui maaliin alle kolmen sekunnin erolla brittikaksikkoon.

Todd nautti kisaamisesta tallikaveriaan vastaan, mutta piti hauskana myös kaksikon pyörien eroavaisuuksia. Webbin Yamaha oli vahva viimeisellä sektorilla, Todd karkasi tältä suorilla BMW:llään.

Todd nimettiin myös lauantaina keskeytetyn IRRC-kisalähdön ykköseksi, kun kuudennella kierroksella olleet tulokset jäivät voimaan. Marko Rättö pokkasi tuosta kakkossijan ja Kostamo oli kolmas.

Kostamon viikonloppu oli teknisten ongelmien värittämä, mutta sunnuntain kisan jälkimmäisellä puoliskolla hän oli radan nopein.

— Lähtöpaikasta kärsittiin, mutta loppu tuntui ihan hyvältä vaikeuksien jälkeen. Viat olivat koko viikonlopun esteenä. Niin huonosti meni, että rupesi jo hymyilyttämään. Kausi on pitkä ja sarjassa taidetaan olla sarjassa toisena, joten ihan hyvä lähteä tästä eteenpäin.

Webb voitti superbiken avoimen lähdön sunnuntaina ennen Toddia. Kolmas oli Marek Cerveny. Kisa keskeytettiin kertaalleen, kun brittiläinen katuratakonkari Martin Jessopp ajoi pahasti ulos. Silminnäkijöiden mukaan Jessop kaatui, ajautui selkä edellä ratakiveykseen ja ajautui lopulta rataa reunustaneiden ilmatyynypatjojen alle.

IRRC:n supersport-kisan voitti luokan hallitseva mestari Mathieu Lagrive, josta tuli samalla Imatran ajojen viikonlopun triplavoittaja, sillä hän oli ykkönen paitsi lauantain kisassa myös sunnuntain avoimessa lähdössä.

Sunnuntaina Lagriven kanssa palkintokorokkeelle nousivat Sami Penna ja Pauli Pekkanen. Penna oli IRRC-kisassa toinen, Pekkanen avoimessa lähdössä. Kaksikko jätti lauantain kolmosen Laurent Hoffmannin yli 11 sekunnin päähän. Lauantaina loistaneen Felix Nässin kisa jäi kesken.

Maamme-laulu kuultiin Vuoksen suoralla sivuvaunukisan jälkeen, kun ylivoimaiseen voittoon ajoivat Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen. Kakkospallille nousivat IMK:n omat Timo Kallio ja Jere Nuppola ennen Estelle Leblondia ja Frank Clayesiä.

— Ensimmäinen onnistunut kisa tänä vuonna, eikä huonossa paikassa. Pitää varmaan sauna lämmittää, Kallio totesi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut