SaiPa nappasi ruotsalaisen John Perssonin

Voimahyökkääjällä on vyöllään myös kymmenen NHL-ottelua.

20170320 SHL Ishockey Färjestad - HV71 kvartsfinal  Färjestad 27 John Persson mål 1-1 goal jubel jublande glad glädje lycka happy happiness celebration celebrates   (c) Simone Syversson/Stella Pictures 
All Over Press
20170320 SHL Ishockey Färjestad - HV71 kvartsfinal Färjestad 27 John Persson mål 1-1 goal jubel jublande glad glädje lycka happy happiness celebration celebrates (c) Simone Syversson/Stella Pictures All Over Press

SaiPa on täydentänyt tulevan kauden joukkuettaan ruotsalaisella John Perssonilla. 27-vuotias laitahyökkääjä siirtyy Lappeenrantaan Ruotsin toiselle sarjatasolle pudonneesta Mora IK:sta.

SaiPa saa Perssonista pelaajan omien sanojen mukaan fyysisen voimahyökkääjän.

— Pidän myös mielelläni kiekkoa ja kontroloin sitä. Lauon paljon, enkä pelkää olla fyysinen. Vahvuuksiani ovat laukaukseni, mielestäni rannevetoni on hyvä, ja se, että olen vahva kiekon kanssa, Persson kertoo SaiPan julkaisemalla esittelyvideolla.

Mora IK on myös Perssonin kasvattajaseura. Persson siirtyi 17-vuotiaana isoveljensä jalanjäljissä Morasta Kanadan junioriliigaan pelaamaan ja hyvän toisen kauden jälkeen New York Islanders varasi hänet NHL:ään viidennellä kierroksella.

Pohjois-Amerikan ammattilaisvuosista Perssonille kertyi 177 ottelua AHL:ssä (44+30) ja 10 NHL:ssä (1+0), jonka jälkeen hän palasi Ruotsiin.

— Tuntui, että olin tehnyt riittämiin [Pohjois-Amerikassa] ja olin valmis tuomaan vaimon mukanani Ruotsiin. Päätimme mennä Färjestadiin ja ne kaksi vuotta olivat minulle erittäin hyvät. Kun Mora nousi SHL:ään, tuntui kuin se olisi ollut merkki. Sopimukseni Färjestadissa oli päättymässä ja tuntui luonnolliselta palata Moraan. Siellä sain pelata isoja minuutteja ja olla voimahyökkääjä, Persson taustoitti tiedotteessa.

Perssonin viime kausi oli loukkaantumisten ja leikkauksen sävyttämä. Hän pelasi lopulta 27 ottelua tehopistein 9+2.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa odottaa Perssonista tärkeää palasta joukkueen hyökkäykseen.

— Johnissa yhdistyy hyvällä tavalla ruotsalainen ja amerikkalainen pelityyli, Tuomenoksa kommentoi SaiPan tiedotteessa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset